FIFA 15 is de eerste game binnen de reeks die de stadions van alle Premier League-teams bevat. FIFA 14 had er nog acht. EA Sports streeft naar eigen zeggen naar meer authenticiteit in die stadions.

Zo zijn de reclameborden en de LED-verlichting zo realistisch mogelijk nagemaakt. EA Sports heeft 200 nieuwe 3D-scans gemaakt van de hoofden van de spelers en de sfeer tijdens wedstrijden opgenomen. Elk publiek heeft nu specifieke liederen en voor de wedstrijd speelt de Premier League-hymne.

De oorzaak van die veranderingen is de uitgebreide overeenkomst tussen EA Sports en de Barclays Premier League, die nu loopt tot het seizoen 2018/2019. De Premier League heeft onlangs het Goal Decision System ge´ntroduceerd en dat zit ook in de nieuwe FIFA-titel. Deze doellijntechnologie bekijkt of een bal over de doellijn gegaan is. Net als op tv krijg je dan een replay van die moeilijke beslissingen.

"We zijn zeer blij dat we de uitbreiding van onze overeenkomst met de Premier League mogen aankondigen, de meest gespeelde competitie in onze FIFA-games," zegt directeur van EA Sports Peter Moore. "Het brengt onze prijswinnende game naar een nieuw niveau van authenticiteit en realisme, en het laat de fans toe om zich volledig te laten onderdompelen in de drama en emotie van de competitie. Als een levenslange Liverpool-fan weet ik precies hoe dat voelt."

De releasedatum van FIFA 15 is 26 september 2014.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Vanaf zijn bureau spuit Nathan meningen over games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Meer artikels van Nathan Van Coillie

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content