Een maand geleden toonden we jullie al een geweldige conversie van The Elder Scrolls III: Morrowind, maar dit project gaat een stapje verder. Of zeg misschien beter een heel lichtjaar. De hele regio uit de derde The Elder Scrolls wordt namelijk helemaal opnieuw opgebouwd met de motor van Skyrim, dankzij de Creation Engine van Bethesda.

Project Skywind is de naam van het beestje en het wordt gemaakt door een team onder leiding van een bekende modder in het milieu, Eloth. De man deelde onderstaande screenshots en video's van de mod die momenteel nog in zijn kinderschoenen staat. Wees eerlijk, hij ziet er geweldig uit!

Eloth droeg vroeger al zijn steentje bij aan project Morroblivion, dat Morrowind heropbouwde op de Oblivion-engine. Na project Skywind zijn er ook plannen voor de recreatie van Cyrodiil met Skyrim's motor.

Elke Elder Scrolls fan weet dat Skyrim grenst aan Morrowind en Cyrodiil. In het beste geval laten deze projecten dan ook toe dat we in hetzelfde spel de drie gebieden van de laatste The Elder Scrolls te verkennen. We kunnen in Skyrim al tot aan de grens lopen van Skyrim's buurprovincies, maar daar worden we tegengehouden door een onzichtbare muur.

Project Skywind zoekt nog steeds extra hulpkrachten, dus zij die willen (en de vaardigheden hebben om te kunnen) helpen, kunnen zich via deze weg op het project storten. Wij wachten ongeduldig op de uitkomst van deze ambitieuze mods! En zodra wij het weten, weten jullie het ook.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Meer artikels van Niels Jani