Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Welke games installeert de redactie altijd opnieuw?

Waar kunnen we maar geen genoeg van krijgen?

Gamers zijn vaak als eksters: ze laten alles vallen wanneer ze iets nieuws en glimmends zien. Maar ook het tegendeel is waar. De games op dit lijstje zijn zó goed dat onze redacteurs regelmatig nieuwere games aan de kant schuiven, gewoon zodat ze deze pareltjes nog eens kunnen spelen. Dit zijn de games die wij als redactie altijd opnieuw installeren. Laat ons zeker weten welke games jij steeds weer installeert!

Rainbow Six Siege

Er gaan regelmatig maanden overheen voordat ik weer eens van me laat horen. Soms zelfs een jaar. Het maakt verder niet uit, want het is altijd alsof we elkaar gisteren voor het laatst gezien hebben. Geen vervelende vragen. Geen rancuneuze opmerkingen. Het is gewoon prima zo. Rainbow Six Siege en ik staan onvoorwaardelijk voor elkaar klaar.

Er is altijd wel een excuus om na een 'R6S-abbatical' de game weer op te pakken. Als er niet een nieuwe Operator is om uit te proberen, dan is er wel een oude Operator die door zijn of haar buff/nerf een herziening waard is. Het overkomt me ook regelmatig dat ik een bepaalde map bijna niet meer herken. Hoewel tweaks nooit drastisch zijn, is er altijd wel meer dan genoeg 'anders dan voorheen' om mijn nieuwsgierigheid te kietelen.

Het is echter de kick van een Hard Fought Victory die me telkens weer doet terugkeren. Een kansloze 0-3-achterstand in een zwaarbevochten 5-4- overwinning omzetten: dat is mijn digitale crack. Totdat ik achter elkaar door Platinums over de knie gelegd wordt, Rainbow Six Siege tot op het bot haat en de game met de snelheid van het geluid van mijn harde schijf verwijder. Geen vaarwel, maar tot ziens dan.

- Yvo Kieviet

Er is altijd wel een excuus om na een 'R6S-abbatical' de game weer op te pakken.Bekijk op YouTube

Resident Evil 4

"What're ya buyin?" Resident Evil 4... opnieuw en opnieuw. Ondertussen bezit ik de game op vier verschillende platformen en in de toekomst zullen er wel nog een viertal bijkomen. De lokroep van Capcom's magnum opus is telkens weer onweerstaanbaar.

"¡Cógelo!" Tot op de dag van vandaag is er namelijk geen enkele andere game die de succesformule van Resident Evil 4 kan imiteren: een ijzingwekkende sfeer, extreem stressvolle combat met grote groepen vijanden, en constante resourcemanagement. Resident Evil 5, The Evil Within en zelfs The Last Of Us... Ze komen allemaal in de buurt, maar er gaat niks boven de pure terreur die Resident Evil 4 je aandoet, vooral in het eerste uur. Hoor jij ook een kettingzaag?

We hebben het op de redactie geregeld over Resident Evil, dus laat ik mijn oproep hier nogmaals herhalen. Yvo, Marcel, Maarten en iedereen die ik eventueel heb gemist: speel nu eindelijk eens een deftige game en dompel je onder in Resident Evil 4.

- Carl Vander Maelen

De lokroep van Capcom's magnum opus is telkens weer onweerstaanbaar.Bekijk op YouTube

The Elder Scrolls V: Skyrim

Als ik alle vingers, tenen en andere uitsteeksels van de hele Eurogamer Benelux-redactie samentel, dan kom ik misschien in de buurt van het aantal characters dat ik in Skyrim heb gemaakt. Sinds de lancering in 2011 heb ik al honderden uren in Bethesda Game Studios' RPG gestoken, maar met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ik het nog nooit heb uitgespeeld.

Dat heeft twee redenen. Ten eerste besteed ik meer tijd aan het uitdenken van een character dan ik er daadwerkelijk mee speel. Ten tweede raak ik mijn characters na tien uur ook weer beu. Ben ik een warrior, dan wil ik een mage zijn. Ben ik een mage, dan wil ik een archer zijn. En ben ik een archer, dan wil ik weer een warrior zijn. Ik weet dat het systeem in Skyrim coulant genoeg is om zonder problemen een warrior-mage-archer te spelen, maar dat past dan weer niet in het plaatje van het character dat ik heb uitgedacht. Dus begin ik om de zoveel maand opnieuw. Zucht. Ik ben werkelijk de moderne Sisyphus.

- Bert Van der Hoogerstraete

Sinds de lancering in 2011 heb ik al honderden uren in Bethesda Game Studios' RPG gestoken.Bekijk op YouTube

Hitman: Blood Money

Hitman is een boeiende reeks waarin Blood Money voor mij er bovenuit springt. Deze versie was waarschijnlijk de eerste met een moderne 'look & feel', maar de ongebreidelde vrijheid en vaak sardonische humor spannen de kroon. Spoiler alert!

Zo verkleed je je in de missie 'You Better Watch Out' als een kerstman voordat je de vloer van een glazen jacuzzi kapot schiet waardoor je doelwit maar ook enkele onschuldige bimbo's te pletter vallen. Fijne Kerst! In 'Till Death Do Us Part' ruimen alligators lastige hillbilly's op en in 'The Murder of Crows' valt er een piano uit de lucht. Nog legendarischer is 'Curtains Down', omdat je een neppistool door een echt pistool kunt vervangen, zodat de operazanger tijdens de repetitie van Tosca neergekogeld wordt.

In tegenstelling tot het teleurstellende en rechtlijnige Hitman: Absolution krijg je in Blood Money zeeën van tijd om je 'hit' te plannen of gewoon je omgeving te verkennen. Neem dus een kijkje in de kajuiten in 'Death on the Mississippi' of de luxekamers van Las Vegas, wie weet vind je een goed plekje om te snipen of een easter egg. 'Amendment XXV' in het Witte Huis vormt de kers op een eindeloos gevarieerde taart.

- Nathan van Collie

Hitman is een boeiende reeks waarin Blood Money voor mij er bovenuit springt.Bekijk op YouTube

Final Fantasy 11

Ik ben eigenlijk een 'one and done'-gamer. Als ik een game heb uitgespeeld, gaat hij de (digitale) kast in. Maar er is één game die ongegeneerd m'n aandacht blijft opeisen, en dat is Final Fantasy 11.

Het begint onschuldig: Ik denk aan een van de ijzersterke plotlines, het kameraadschap dat ik heb opgebouwd in de community of ik word overvallen door de meeslepende soundtrack, en voordat ik het weet installeer ik de MMORPG weer. De game is inmiddels 18 jaar oud en zelfs na al die tijd is er haast elke dag wel iets nieuws te leren. Er is zelfs een nieuwe verhaallijn toegevoegd! Voor ik het weet ben ik weer volledig ondergedompeld in wiki's en discussiefora en geniet ik van de ongekende vrijheid waarmee ik mijn character kan opbouwen.

Anderzijds is de game zwaar verouderd en totaal niet geschikt voor mensen met dagelijkse verplichtingen, maar er is iets aan de sfeer, de fans en de wereld wat me maar blijft aantrekken. Zelfs simpelweg rondlopen en chatten met m'n vrienden heeft iets verslavends, en ik kan er uren aan verliezen. Ik wacht dan ook met smart op de aangekondigde mobiele game, zodat ik mijn dagelijkse fix op een gezonde manier kan krijgen.

- Sander van Leth

Er is één game die ongegeneerd m'n aandacht blijft opeisen, en dat is Final Fantasy 11.Bekijk op YouTube

Ben je eerder iemand die liever de allernieuwste games speelt? Bekijk dan eens onze artikels over de gamereleases in november 2020 en de gamereleases in december 2020.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XI

PS3, Xbox 360, PS2, PC

Hitman: Blood Money

Xbox 360, PS2, Xbox, PC

See 5 more

Resident Evil 4

PS4, Xbox One, Nintendo GameCube, PS2, PC, Nintendo Switch

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties