In een interview met GamesIndustry heeft Microsoft Studios baas Phil Spencer zich positief uitgelaten over de prestaties van de Wii U. Hij vergeleek met name de grafische prestaties van de langverwachte nieuwe console van Nintendo met Microsofts eigen XBox 360.

"Ze bouwen een platform wat effectief te vergelijken is met een 360 als je gaat kijken naar de prestaties van de graphics", zei Spencer.

Spencer is van mening dat de Wii U dus ook prima oude 360 toppers zou kunnen draaien: "Ze ontwikkelen de console zo dat hij helemaal klaar zou zijn om oude 360 games te kunnen ondersteunen. De stap naar de Wii U is voor die games maar klein".

Spencer was tijdens Nintendo's E3 presentatie erg enthousiast over haar ZombiU demo en prees vooral het gebruik van het tweede scherm. Minder laaiend was hij over het ontbreken van enkele klassieke Nintendo franchises: "Ik had zo graag een nieuwe Zelda of Metroid gezien maar helaas!".

ADVERTENTIE

Over de auteur

Mike van Schijndel

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Meer artikels van Mike van Schijndel