Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Geschrapte ZombiU 2 zou co-op modus hebben'

Maar heeft nooit het licht gezien.

De geschrapte game ZombiU 2 van Ubisoft zou een co-op modus hebben, zo meldt website Unseen64 in een recente podcast.

De bloggers die bekend staan om de exclusieve informatie die zij opgraven over geschrapte games, vertellen dat de game in 2013 in ontwikkeling was. De survival-horror titel werd gemaakt door een team van vijf tot tien man, maar is nooit verder gegaan dan pre-productie.

De game had volgens Unseen64 dezelfde visuele stijl als het eerste deel. In een post-apocalyptische wereld kon je dit keer echter ronddwalen met een co-op partner. De ene speler bestuurde de GamePad, terwijl de andere controle neemt over de Pro-Controller. Zo werd je ook verschillende routes opgestuurd, waardoor je elkaar op momenten niet kon helpen.

De Montpellier-studio van Ubisoft bracht in 2013 ZombiU 2 al onder de aandacht. Destijds vertelde regisseur Jean-Philippe Caro dat het team aan de game werkte. Slechts twee maanden daarna ontkrachtte Ubisoft-CEO Yves Guillemot dit door te zeggen dat het eerste deel 'geen winst heeft gemaakt' en dat er 'geen plannen of zelfs interesse is om een vervolg te maken'.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties