Onze live coverage is tot een einde gekomen. Hier is wat je gemist hebt:

Coverage

21:46

Goedenavond iedereen! Straks ga ik hier live verslag uitbrengen van de EA persconferentie in L.A. Zoals beloofd: het gaat gezellig worden! Nog een kwartiertje geduld alsjeblieft.

21:55

secungo zegt:

http://live-event.ea.com/e3/voor de kijklustigen

Thanks secungo!

22:03

We zijn begonnen!

22:04

EA belooft meer te zullen brengen dan 'gewoon maar het tonen van 10 nieuwe games' zoals vorige jaren. Dat belooft!

22:05

Dead Space 3 trailer eerst. Meteen een knaller om te openen. Een spectaculaire trailer.

22:07

Cedric_ zegt:

http://www.youtube.com/watch?v=wMk0A1gEGak

De livestream van EA zelf hapert. Waarschijnlijk teveel kijkers ineens. Deze werkt wel nog.

22:10

Gameplaybeelden. Isaac vecht samen met zijn maatje tegen een groot bolvormig monster. Daarna gaan ze naar buiten en schieten ze op enkele menselijke (!) vijanden. Een gigantisch God of War-achtig wezen duikt op. De planeet ziet er enorm mooi uit.

22:11

Isaac glijdt via de slokdarm van het wezen naar de maag. Lekker goor. Het publiek gaat uit zijn dak! Het spel verschijnt in februari 2013.

22:15

Madden NFL 2013 nu. Blessures, snelheid,... Allemaal factoren waar het spel rekening mee houdt. Kleine spelers zijn gevoeliger voor botsingen. Dankzij de Infinity Engine is elk spel anders. Je kunt je terug recht trekken nadat je je evenwicht hebt verloren.

22:17

Hall of Famer Michael Irvin komt op het podium. Er wordt een XP-systeem getoond. Hoe hoger XP, hoe makkelijker om in Hall of Fame te geraken. Je kunt op pensioen gaan. Er is zelfs een virtuele Twitter!

22:17

Je kunt je team managen via sociale netwerken en smartphones.

22:18

Maxis kondigt aan dat SimCity Social naar Facebook komt. Trailer.

22:20

Frederik_ zegt:

Planeet? Is Dead Space niet in de ruimte?

Dead Space 3 zal zich afspelen op een bevroren planeet.

22:23

De nieuwe Sim City nu. De keuzes die je maakt beïnvloeden voor het eerst buursteden van andere spelers, online. Uitdagingen worden dynamisch aangepast tijdens het spelen. De trailer ziet er goed uit. De gebouwen lijken een beetje speelgoedachtig, maar toch ook realistisch. Het spel verschijnt in februari 2013.

22:24

Jason West en Vince Zampella zijn aanwezig. Hoe zou het met Respawn zijn?

22:27

DICE kondigt Battlefield 3 Premium aan. Was al gelekt. Leden krijgen exclusieve in-game items, dogtags, events, geavanceerde features en vier nieuwe expansion packs. Premium kost 50 dollar en is vanaf nu beschikbaar. DICE's antwoord op Call of Duty Elite.

22:29

Het Star Wars deuntje galmt door de zaal. BioWare natuurlijk! Ik krijg een déjà vu.

22:31

Eén van de doctors bespreekt wat ze nog allemaal gaan toevoegen aan Star Wars: The Old Republic. Veel zo blijkt. Een nieuwe planeet met nieuwe verhaallijnen is het paradepaardje. In juli gaat iedereen gratis tot level 15 kunnen spelen.

22:33

Medal of Honor: Warfighter. De baard van Greg Goodrich is zo goed als verdwenen. Oh my freakin' god! Dit is de grootste verrassing van E3 tot nu toe. We gaan naar Somalia om een aanval te beginnen op een lokale clan.

22:34

We vertrekken in een bootje en moeten het laatste stukje zwemmen. Grafisch heeft de game veel weg van Battlefield 3. Logisch ook, het is dezelfde engine (FrostBite 2).

22:37

We vallen enkele huizen binnen en schieten rebellen neer. Er is een soort van slowmotion-schieteffectje. We maken een gebouw in de verte tot doelwit van een bombardement met een fancy laser.

22:38

Het geluid lijkt heel realistisch. Ik dacht even dat er iemand achter mij stond te schreeuwen. De lichteffecten en vuiltjes op het scherm zijn ook weer dik in orde. We besturen één of andere drone en schieten vanop een afstandje hopen vijanden neer.

22:40

Global Warfighters wordt het vernieuwde multiplayerluik van het spel. Twaalf verschillende units. Tien verschillende naties. Spel verschijnt op 23 oktober.

22:44

Enkele sociale features van EA's sportgames worden getoond.

22:46

FIFA 12 spelers kunnen al hun levels en XP overdragen naar FIFA 13. Krijgen een bonus. FIFA krijgt een speciale app voor smartphones.

22:48

Messi is het protégé voor de vernieuwde dribbeltechniek van de spelers in FIFA 13. Alle gameplayelementen lijken een beetje verbeterd te zullen worden. We krijgen de allereerste gameplaybeelden te zien.

22:52

Tijd voor... Alweer sportnieuws! Partnership tussen EA en mixed martial arts organisatie UFC. Grote verrassing. THQ verliest daardoor een belangrijk merk en raakt in een nog dieper dal. De baas van UFC is wel heel enthousiast.

22:54

Trailer voor Need for Speed: Most Wanted. Alweer zonder cijfertje erachter blijkbaar. Ontwikkeld door Criterion. Was ook al gelekt.

22:55

En ja hoor, het is duidelijk Criterion. Er wordt lustig op los geboost en gecrasht.

22:56

Alle racers hebben namen van leden van het Engelse koningshuis. Hah. Criterion toch. Aangezien de politie langs alle kanten geramd wordt heerlijk ironisch.

22:59

De physics zien er weer dik in orde uit. Hekjes vliegen in het rond, metaal kraakt en vonken spatten recht in je gezicht. Most Wanted verschijnt 30 oktober. "God save the Queen" zegt hij. Dat dachten wij ook ja.

23:02

Crysis 3. Wat een graphics! We bevinden ons op een metalen platform in de New Yorkse jungle en schieten talloze vijanden om zeep terwijl we ons schild goed kunnen gebruiken. We gaan naar binnen en dalen af. We saboteren de stroom op een explosieve manier en moeten ons terug een weg naar buiten zien te schieten.

23:04

We zwemmen door een riviertje, plaatsen een bom aan een dam, brengen hem tot ontploffing en kunnen nog net op tijd naar beneden abseilen. Overal puin. Het krachtige water beukt naar beneden. Het spel verschijnt in februari 2013. Wordt een enorm geschifte maand precies!

23:06

Ennn het is afgelopen, ze hebben zich mooi aan hun uurtje gehouden. Maar dat extraatje dat ze aan het begin van de show beloofden, is uitgebleven. We krijgen nog eens de logo's van alle tien de games op een rijtje. Volgende afspraak? Om middernacht voor de Ubisoft persconferentie. Vervoeg ons en wees geen mietje, tot dan!

23:08

Mietjes kunnen de volledige Ubisoft liveblog natuurlijk ook gewoon morgenvroeg checken! Eurogamer Benelux denkt aan iedereen!

Laatste reacties

Meld je aan om reacties te plaatsen onder deze livetext.
  Korneel 7 jaren geleden
  Pff echt niets nieuws onder de zon. Slaapwel :p
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Precies toch ook maar weinig. Nog een aankondiging plz!
  Korneel 7 jaren geleden
  Hah, de CEO van EA begint meer en meer op Emperor Palpatine te gelijken.
  HerrSubset 7 jaren geleden
  Kzal het morgen wel zien dan, nog veel kijkplezier aan iedereen.
  Korneel 7 jaren geleden
  De grote verrassingen komen normaal altijd op het einde. Maar geen idee of die er gaan zijn, waarschijnlijk niet.
  HerrSubset 7 jaren geleden
  Kga slape denk ik, kheb gezien wa ik wou zien :pOf komt er nog iets fancy?
  Korneel 7 jaren geleden
  Hmm dat partnership van UFC met EA betekent wel dat THQ haar partnership verloren heeft? Nog een zware slag voor hen dus.
  Korneel 7 jaren geleden
  De ene revolutie na de andere precies in die sportgames...
  Frederik_ 7 jaren geleden
  "De vuiltjes op het scherm zijn ook weer dik in orde" => 10/10
  Korneel 7 jaren geleden
  Duidelijk dalend aantal subscribers voor SWTOR. Ze hebben er nieuwe nodig.
  HerrSubset 7 jaren geleden
  Sim City ^^
  Frederik_ 7 jaren geleden
  Planeet? Is Dead Space niet in de ruimte?
  Korneel 7 jaren geleden
  Ik dacht dat ik vorig jaar gehoord had dat dat enkel voor de show was. Sinds wanneer schiet je in Dead Space trouwens ook gewone mensen neer? ik dacht dat het vooral monsters waren.
  HerrSubset 7 jaren geleden
  Er staan toch 2 mannen met controllers :p
  Korneel 7 jaren geleden
  spelen die gasten eigenlijk echt die demo live on stage? Of wordt dat opgenomen vooraf en is het gewoon voor de show?
  Korneel 7 jaren geleden
  Ik heb een link naar die op Gametrailers: http://www.gametrailers.com/netstorage/e3/live.html
  HerrSubset 7 jaren geleden
  @Cedric, wat is de link van de stream op youtube?
  Cedric_ 7 jaren geleden
  tis begonnen! watwatwat HYYYYYYYYYYYYYYYYYYYPEEEE!!!!!!!!!!!
  Cedric_ 7 jaren geleden
  spannend! Ik kijk via youtube, maar backup in geval van lag is altijd handig. Here we go!
  secungo 7 jaren geleden
  http://live-event.ea.com/e3/voor de kijklustigen