Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2012: Electronic Arts persconferentie

We brachten rechtstreeks verslag uit. Recapituleer hier!

Onze live coverage van dit event is voorbij.

Goedenavond iedereen! Straks ga ik hier live verslag uitbrengen van de EA persconferentie in L.A. Zoals beloofd: het gaat gezellig worden! Nog een kwartiertje geduld alsjeblieft.

Odin van Schoote

secungo: http://live-event.ea.com/e3/ voor de kijklustigen

Thanks secungo!

Odin van Schoote

We zijn begonnen!

Odin van Schoote

EA belooft meer te zullen brengen dan 'gewoon maar het tonen van 10 nieuwe games' zoals vorige jaren. Dat belooft!

Odin van Schoote

Dead Space 3 trailer eerst. Meteen een knaller om te openen. Een spectaculaire trailer.

Odin van Schoote

Cedric_: http://www.youtube.com/watch?v=wMk0A1gEGak

De livestream van EA zelf hapert. Waarschijnlijk teveel kijkers ineens. Deze werkt wel nog.

Odin van Schoote

Gameplaybeelden. Isaac vecht samen met zijn maatje tegen een groot bolvormig monster. Daarna gaan ze naar buiten en schieten ze op enkele menselijke (!) vijanden. Een gigantisch God of War-achtig wezen duikt op. De planeet ziet er enorm mooi uit.

Odin van Schoote

Isaac glijdt via de slokdarm van het wezen naar de maag. Lekker goor. Het publiek gaat uit zijn dak! Het spel verschijnt in februari 2013.

Odin van Schoote

Madden NFL 2013 nu. Blessures, snelheid,... Allemaal factoren waar het spel rekening mee houdt. Kleine spelers zijn gevoeliger voor botsingen. Dankzij de Infinity Engine is elk spel anders. Je kunt je terug recht trekken nadat je je evenwicht hebt verloren.

Odin van Schoote

Hall of Famer Michael Irvin komt op het podium. Er wordt een XP-systeem getoond. Hoe hoger XP, hoe makkelijker om in Hall of Fame te geraken. Je kunt op pensioen gaan. Er is zelfs een virtuele Twitter!

Odin van Schoote

Je kunt je team managen via sociale netwerken en smartphones.

Odin van Schoote

Maxis kondigt aan dat SimCity Social naar Facebook komt. Trailer.

Odin van Schoote

Frederik_: Planeet? Is Dead Space niet in de ruimte?

Dead Space 3 zal zich afspelen op een bevroren planeet.

Odin van Schoote

De nieuwe Sim City nu. De keuzes die je maakt beïnvloeden voor het eerst buursteden van andere spelers, online. Uitdagingen worden dynamisch aangepast tijdens het spelen. De trailer ziet er goed uit. De gebouwen lijken een beetje speelgoedachtig, maar toch ook realistisch. Het spel verschijnt in februari 2013.

Odin van Schoote

Jason West en Vince Zampella zijn aanwezig. Hoe zou het met Respawn zijn?

Odin van Schoote

DICE kondigt Battlefield 3 Premium aan. Was al gelekt. Leden krijgen exclusieve in-game items, dogtags, events, geavanceerde features en vier nieuwe expansion packs. Premium kost 50 dollar en is vanaf nu beschikbaar. DICE's antwoord op Call of Duty Elite.

Odin van Schoote

Het Star Wars deuntje galmt door de zaal. BioWare natuurlijk! Ik krijg een déjà vu.

Odin van Schoote

Eén van de doctors bespreekt wat ze nog allemaal gaan toevoegen aan Star Wars: The Old Republic. Veel zo blijkt. Een nieuwe planeet met nieuwe verhaallijnen is het paradepaardje. In juli gaat iedereen gratis tot level 15 kunnen spelen.

Odin van Schoote

Medal of Honor: Warfighter. De baard van Greg Goodrich is zo goed als verdwenen. Oh my freakin' god! Dit is de grootste verrassing van E3 tot nu toe. We gaan naar Somalia om een aanval te beginnen op een lokale clan.

Odin van Schoote

We vertrekken in een bootje en moeten het laatste stukje zwemmen. Grafisch heeft de game veel weg van Battlefield 3. Logisch ook, het is dezelfde engine (FrostBite 2).

Odin van Schoote

We vallen enkele huizen binnen en schieten rebellen neer. Er is een soort van slowmotion-schieteffectje. We maken een gebouw in de verte tot doelwit van een bombardement met een fancy laser.

Odin van Schoote

Het geluid lijkt heel realistisch. Ik dacht even dat er iemand achter mij stond te schreeuwen. De lichteffecten en vuiltjes op het scherm zijn ook weer dik in orde. We besturen één of andere drone en schieten vanop een afstandje hopen vijanden neer.

Odin van Schoote

Global Warfighters wordt het vernieuwde multiplayerluik van het spel. Twaalf verschillende units. Tien verschillende naties. Spel verschijnt op 23 oktober.

Odin van Schoote

Enkele sociale features van EA's sportgames worden getoond.

Odin van Schoote

FIFA 12 spelers kunnen al hun levels en XP overdragen naar FIFA 13. Krijgen een bonus. FIFA krijgt een speciale app voor smartphones.

Odin van Schoote

Messi is het protégé voor de vernieuwde dribbeltechniek van de spelers in FIFA 13. Alle gameplayelementen lijken een beetje verbeterd te zullen worden. We krijgen de allereerste gameplaybeelden te zien.

Odin van Schoote

Tijd voor... Alweer sportnieuws! Partnership tussen EA en mixed martial arts organisatie UFC. Grote verrassing. THQ verliest daardoor een belangrijk merk en raakt in een nog dieper dal. De baas van UFC is wel heel enthousiast.

Odin van Schoote

Trailer voor Need for Speed: Most Wanted. Alweer zonder cijfertje erachter blijkbaar. Ontwikkeld door Criterion. Was ook al gelekt.

Odin van Schoote

En ja hoor, het is duidelijk Criterion. Er wordt lustig op los geboost en gecrasht.

Odin van Schoote

Alle racers hebben namen van leden van het Engelse koningshuis. Hah. Criterion toch. Aangezien de politie langs alle kanten geramd wordt heerlijk ironisch.

Odin van Schoote

De physics zien er weer dik in orde uit. Hekjes vliegen in het rond, metaal kraakt en vonken spatten recht in je gezicht. Most Wanted verschijnt 30 oktober. "God save the Queen" zegt hij. Dat dachten wij ook ja.

Odin van Schoote

Crysis 3. Wat een graphics! We bevinden ons op een metalen platform in de New Yorkse jungle en schieten talloze vijanden om zeep terwijl we ons schild goed kunnen gebruiken. We gaan naar binnen en dalen af. We saboteren de stroom op een explosieve manier en moeten ons terug een weg naar buiten zien te schieten.

Odin van Schoote

We zwemmen door een riviertje, plaatsen een bom aan een dam, brengen hem tot ontploffing en kunnen nog net op tijd naar beneden abseilen. Overal puin. Het krachtige water beukt naar beneden. Het spel verschijnt in februari 2013. Wordt een enorm geschifte maand precies!

Odin van Schoote

Ennn het is afgelopen, ze hebben zich mooi aan hun uurtje gehouden. Maar dat extraatje dat ze aan het begin van de show beloofden, is uitgebleven. We krijgen nog eens de logo's van alle tien de games op een rijtje. Volgende afspraak? Om middernacht voor de Ubisoft persconferentie. Vervoeg ons en wees geen mietje, tot dan!

Odin van Schoote

Mietjes kunnen de volledige Ubisoft liveblog natuurlijk ook gewoon morgenvroeg checken! Eurogamer Benelux denkt aan iedereen!

Odin van Schoote

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.