Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2012: Nintendo persconferentie

Wij brachten rechtstreeks verslag uit. Recapituleer hier!

Onze live coverage van dit event is voorbij.

Coverage
Goede namiddag beste Eurogamers, ik ben alvast terug een beetje wakker na het volgen van de Sony persconferentie gisterennacht, hopelijk jullie ook! Zo meteen gaan we van start met de allerlaatste liveblog voor deze E3, die van de persconferentie van Nintendo!

Odin van Schoote

Dit is de link naar de officiële livestream als je wilt meevolgen: http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/news/e3_2012_49753.html

Odin van Schoote

We zijn net begonnen!

Odin van Schoote

Miyamoto maakt een stijlvolle intrede op het podium. Zijn Engels is nog steeds niet echt verbeterd. Gelukkig heeft hij een tolk bij. Pikmin mannetjes worden via AR-technologie op de schouders van het publiek getoverd. Hah. Origineel.

Odin van Schoote

BAM. Meteen de Wii U op tafel. Pikmin 3 aangekondigd.

Odin van Schoote

De Pikmin kunnen materialen gebruiken om bruggen te vormen. Er is een nieuw soort Pikmin: steen Pikmins. "De strategie is veel dieper nu." Je kunt het spel volledig met de Wii U controller spelen, maar het hoeft niet. Het spel is top-down. Je drukt op de touchscreen om de Pikmin die je volgen orders te geven.

Odin van Schoote

Miyamoto haalt een Pikminpoppetje uit zijn zak. Dit is magie!

Odin van Schoote

Reggie Fils-Aime verschijnt.

Odin van Schoote

We gaan 23 Wii U games op een uurtje te zien krijgen.

Odin van Schoote

Wii U verandert gaming, hoe je interageert met je vrienden en hoe je van je tv geniet. Het is intuïtief, toegankelijk voor iedereen. Youtube zal de Wii U ondersteunen.

Odin van Schoote

Wii U zal twee gamepads ondersteunen.

Odin van Schoote

De hardwarefeatures van de Wii U worden getoond. Er is een zwarte Wii U controller. Analoge sticks, triggers, bumpers, infrarood. De gamepad kan trillen en heeft motion sensing. MiiVerse wordt getoond. De centrale hub waar je belandt als de console opstart.

Odin van Schoote

MiiVerse wordt heel sociaal. Mii's van verschillende spelers staan in groepjes rond bepaalde games. Je kunt allerlei dingen delen met de Mii's van andere spelers. New Super Mario Bros. U wordt getoond.

Odin van Schoote

We zien tekstballonnetjes boven Mii's van mensen die zich aan een bepaald level in de traditionele Mario levelmap bevinden. Arkham City: Armored Edition wordt getoond voor de Wii U.

Odin van Schoote

Je kunt voor vijanden scannen met de speciale Gamepad. Je kunt de touchscreen gebruiken om bommen één voor één tot ontploffing te laten brengen, om door de menu's te navigeren. Het spel ziet er net hetzelfde uit als op de andere consoles.

Odin van Schoote

Scribblenauts Unlimited aangekondigd voor de Wii U.

Odin van Schoote

Je kunt dingen tekenen en schrijven op de touchscreen. Er is een nieuwe multiplayermodus.

Odin van Schoote

Montage van games die voor de Wii U gaan verschijnen. Darksiders II. Mass Effect 3. Tank! Tank! Tank! Tekken Tag Tournament 2. Trine 2: Director's Cut. Ninja Gaiden 3: Razor's Edge. Aliens Colonial Marines.

Odin van Schoote

Wii Fit U wordt getoond. Je kunt de nieuwe Gamepad gebruiken om door het menu te navigeren. Je moet het voor je op de grond leggen tijdens het staan op het balance board en het toont extra beelden, of je moet het voor je uit houden en kan het bijvoorbeeld als waterkannon gebruiken.

Odin van Schoote

SiNG wordt onthuld. Dans- en zanggame. Er zit een micro bij. De Gamepad toont lyrics en instructies. Verschillende vrienden kunnen mee dansen.

Odin van Schoote

Morgenavond om 3 uur 's nachts gaat er een speciale livestream zijn van Nintendo die volledig draait rond de 3DS. Nintendo heeft duidelijk teveel te tonen. New Super Mario Bros. 2 wordt al even getoond. In Amerika verschijnt het 19 augustus.

Odin van Schoote

Paper Mario Sticker Star wordt getoond voor de 3DS. Verschijnt in het najaar.

Odin van Schoote

Luigi's Mansion 2 wordt getoond. Luigi moet zich door verschillende villa's zien te banen, elk met eigen uitdagingen en geesten die hij moet vangen. 3DS-gamemontage. Castlevania Lords of Shadow: Mirror of Fate. Disney Epic Mickey: Power of Illusion. Scribblenauts Unlimited. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Aaargh, waarom zijn dat allemaal zo lange titels?

Odin van Schoote

LEGO City Undercover. Verschijnt voor 3DS en Wii U. We zien de typische LEGO gameplay. Je kunt scannen met de Gamepad. Het is de bedoeling om undercover te gaan. Op het einde verdwijnt een LEGO mannetje in een groene Mario pijp. Het publiek is blij.

Odin van Schoote

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft verschijnt. Die hebben we gisteren al eens ergens zien opduiken!

Odin van Schoote

Naar de Wii U wordt voortdurend verwezen met de term "asymmetrische gameplay".

Odin van Schoote

Just Dance 4. De Gamepad van de Wii U wordt gebruikt om de virtuele danser te bedienen die de spelers moeten volgen.

Odin van Schoote

ZombiU nu. Het is een FPS. Gamepad doet dienst als scanner, inventaris, toetsen om iets te hacken. Je moet ermee schudden om zombies van je af te krijgen. Het publiek is enthousiast. En het belangrijkste: de camera in de Gamepad kan van je gezicht in real-time een zombiegezicht maken. Reggie amuseert zich ermee. Ubisoft Wii U montage: Assassin's Creed III, Yourshape: Fitness Evolved 2013, Rayman Legends. Sports Connection. Avengers: Battle for Earth.

Odin van Schoote

Nintendo Land aangekondigd. Bevat twaalf kleinere games. Oa. Animal Crossing, Legend of Zelda: Battle Quest, Luigi's Ghost Mansion, Donkey Kong. Allen maken ze gebruik van de Wii U Gamepad.

Odin van Schoote

Het zijn multiplayergames. Eén iemand speelt met de Gamepad, anderen met de Wii Motes.

Odin van Schoote

In Luigi's Ghost Mansion is diegene met de Gamepad de geest. Hij ziet alle spelers van bovenaf in een doolhof. De mensen die op het tv-scherm kijken ook van bovenaf maar zien de geest niet. Ze kunnen de geest bestrijden met hun zaklampen. Als de geest een mens aanvalt is hij uitgeschakeld tot zijn team hem terug tot leven werkt. Als alle mensen tegelijk dood zijn verliezen ze.

Odin van Schoote

Trailer van Nintendo Land wordt getoond. Het is een launchtitel voor de Wii U. Het is opgesteld als een pretpark waar Mii's kunnen rondlopen, elke game is een attractie.

Odin van Schoote

Vijf Wii U titels kan je digitaal beleven via deze link: E3.nintendo.com

Odin van Schoote

De show eindigt met digitaal vuurwerk op de grote schermen vooraan. Euhm, joepie?

Odin van Schoote

Dat was het voor deze E3 jongens en meisjes, hopelijk hebben jullie ervan genoten!

Odin van Schoote

En nu is het vooral aan onze crew ter plaatse. Blijf Eurogamer Benelux regelmatig checken voor exclusieve previews en filmpjes vanop de beursvloer! Over and out.

Odin van Schoote

Reacties
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.