Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2012: Sony persconferentie

Wij brachten rechtstreeks verslag uit. Recapituleer hier!

Onze live coverage van dit event is voorbij.

Coverage
Hallo en welkom bij de liveblog van de Sony persconferentie. Jawel, om 3 uur 's nachts!

Odin van Schoote

Jack Tretton verschijnt. Er zijn blijkbaar al mensen die sinds gisteren stonden aan te schuiven voor deze persconferentie, dat belooft!

Odin van Schoote

We beginnen met een epische montage van een heleboel grote Sony titels, zoals gewoonlijk. Blijft cool!

Odin van Schoote

Je kunt de Playstation booth van E3 bezoeken via PS Home.

Odin van Schoote

Sony wilt eerst en vooral een hommage brengen aan alle gamers. Ook Kaz Hirai, die in de zaal zit, wordt geëerd.

Odin van Schoote

En ze beginnen meteen met een knaller! De opvolger van Heavy Rain. David Cage komt op het podium.

Odin van Schoote

Jodie Holmes heeft altijd een link gevoeld met een soort geest. Ze is anders. Het spel Beyond volgt haar vijftien jaar. We moeten haar helpen te worden wie ze is.

Odin van Schoote

Ze wordt gespeeld door Ellen Page!

Odin van Schoote

Luid applaus na deze trailer! Het spel wordt episch, volwassen, uniek, memorabel. Je zult de juiste keuzes moeten maken om te ontdekken wat er in het hiernamaals te zien is...

Odin van Schoote

Het spel verschijnt uiteraard exclusief op Playstation 3.

Odin van Schoote

Playstation All Stars Battle Royale nu. Het spel zal beschikbaar zijn voor PS Vita en in cross-play speelbaar zijn met de Playstation 3.

Odin van Schoote

Er wordt een demo gespeeld met vier mensen, twee op de Vita en twee op de Playstation 3. Kratos en Fat Princess focussen op hack 'n' slash, Sweeth Tooth legt mijnen en Sly Cooper sluipt veel, heeft onzichtbaarheid, steelt. Sony's antwoord op Super Smash Bros. Brawl.

Odin van Schoote

Heel wat chaos op het scherm. Op de achtergrond zien we een memorabel God of War level: de Hydra eindbaas.

Odin van Schoote

De personages bouwen 'Super' meters op. Als ze vol zijn krijgen ze een extraatje. Twee nieuwe personages onthuld. Nathan Drake uit Uncharted en Big Daddy uit Bioshock!

Odin van Schoote

Tretton legt cross-play tussen PS Vita en PS3 uit. Je kunt zelfs games saven op de PS3 en later verder spelen op de PS Vita. LittleBigPlanet 2 krijgt een DLC-pakket. PS Vita wordt een controller voor het PS3-spel, je kunt via de PS Vita een multiplayer spelen. Verder nog wat nieuwe stickers, enz.

Odin van Schoote

1500 downloadable games zijn er reeds, 80 procent van alle PS3's en PS Vita worden online gebruikt. 200 nieuwe downloadable games komen er het volgende jaar aan. Playstation Plus leden krijgen in Noord-Amerika twaalf games gratis, waaronder Infamous 2, LittleBigPlanet 2 en Saints Row 2 gratis.

Odin van Schoote

Iedereen in de zaal krijgt een gratis jaarlidmaatschap voor Playstation Plus! Het publiek wordt wild. Sony doet een Microsoftje (enkele jaren geleden gaven zij aan iedereen een gratis Xbox 360 Slim). PSOne Classics komen naar de Vita.

Odin van Schoote

Youtube komt naar de Vita.

Odin van Schoote

Call of Duty komt naar de Vita. Call of Duty: Declassified. Verschijnt eind dit jaar.

Odin van Schoote

Assassin's Creed III: Liberation wordt getoond in de vorm van een gameplaytrailer. Was reeds gelekt. Vrouwelijke Assassin. De volledige Assassin's Creed ervaring op de Vita. Het ziet er erg indrukwekkend uit voor een handheld. Zal gelinkt kunnen worden met Assassin's Creed III voor extra content. 30 Oktober verschijnt het spel. Zal gebundeld worden met een witte PS Vita.

Odin van Schoote

Assassin's Creed III nu. Je kunt grote schepen besturen! We zien gameplaybeelden. Enorm cool. Grafisch erg goed. De boot vaart langs tropische eilanden en er worden langs alle kanten kanonnen afgevuurd naar vijandelijke schepen. Was er maar zo'n piratengame!

Odin van Schoote

We spotten enkele niet afgewerkte textures in het water. Geen zorgen, Ubisoft, we vergeven het je. Dit is echt te geweldig.

Odin van Schoote

Het stormt nu. De sfeer wordt grimmiger. Tientallen kanonskogels worden tegelijk afgevuurd en er vliegt heel wat rook in het rond. Epische muziek op de achtergrond. De manschappen maken zich klaar om aan boord te gaan van een vijandig schip en... Trailer is gedaan. Het publiek gaat uit zijn dak. Er verschijnt een bundel met de PS3. Niet zeker of die in Europa zal verschijnen.

Odin van Schoote

Co-op missies voor vier spelers in Far Cry 3 worden onthuld. Gameplaydemo. Samen de vijanden te lijf gaan. Het ziet er best leuk uit.

Odin van Schoote

Exclusief DLC-pakket Far Cry 3 voor Playstation 3. Playstation Move nu.

Odin van Schoote

Er zijn meer dan 250 titels voor de Move. Er is iets voor iedereen. "Het coole aan Move is dat het nooit verplicht is." Andrew House verschijnt op het podium.

Odin van Schoote

Hij bedankt Playstation fans. Nogmaals.

Odin van Schoote

Wonderbook voor de Playstation Eye onthult. Op het scherm lijkt het alsof boeken tot leven komen. Augmented Reality. Er wordt samengewerkt met verschillende auteurs, waaronder JK Rowling. Deze zag ik van mijlenver aankomen. Pottermore ondersteunt het, en Book of Spells wordt er speciaal voor geschreven. Moonbot werkt ook aan een boek voor Wonderbook, geïnspireerd door film noir.

Odin van Schoote

Book of Spells wordt getoond. Draken blazen het boek in brand, je kunt het vuur weer uitdoven met je handen. Het lijkt redelijk goed te werken. Een groot papieren theater verschijnt op het het boek.

Odin van Schoote

De PS Move werkt als toverstaf. Door hem te bewegen in bepaalde formaties kan je verschillende spreuken doen waarmee je kunt interageren met het boek. Zo kan je bijvoorbeeld een deur openen in het boek met de Alohomora spreuk.

Odin van Schoote

Je kunt punten verdienen, een goed tovenaar worden. Je krijgt er beloningen voor zoals unieke gedichten. Verschijnt in de herfst van 2012.

Odin van Schoote

"JK Rowling kan het best zelf zeggen." Even snakte de zaal naar adem, maar het bleek om een quote te gaan op het scherm. Hah. Anticlimax.

Odin van Schoote

De persconferentie begint ietwat aan te slepen. Er wordt gepraat over PS Suite. HTC wordt de allereerste non-Sony smartphone waarop PS Suite zal verschijnen. Vanaf nu zal het PS Mobile heten. Er wordt aarzelend geapplaudisseerd omdat dat net iets logischer is.

Odin van Schoote

Het wordt terug interessant. Vijftien studio's werken aan exclusieve Playstation games. God of War: Ascension nu.

Odin van Schoote

Gameplaydemo. Kratos slacht enkele monsters af in een haventje. Iemand smeekt om geholpen te worden, maar uiteraard krijgt hij geen gehoor. Kratos krijgt één of andere speciale kracht en kan omgevingen herstellen en manipuleren met een handbeweging.

Odin van Schoote

Een zeemonster gooit zijn tentakels op hem. Hij wordt meegeslingerd. Een standbeeld verandert op de koop toe in een monster. Hij heeft een gigantische gloeiende hamer. Kratos doodt hem, samen met nog een heleboel andere monsters. Combat is vrij gelijkaardig in vergelijking met God of War III. Grafisch ziet het er iets kleurrijker uit.

Odin van Schoote

Een rechtopstaande olifant is Kratos' nieuwe slachtoffer. Wacht eens even, is dat wel Griekse mythologie? Kratos slacht het wezen enorm brutaal af, hij ramt zijn mes zoveel in zijn schedel dat zijn hersenpan bloot komt te liggen. Hij wendt zich terug tot het zeemonster. Einde demo. Het spel verschijnt 12 maart 2013.

Odin van Schoote

Een sfeervol momentje in de zaal. De lichten blijven lang uit, enkel geluidseffecten. The Last of Us. Gameplaydemo.

Odin van Schoote

De stad lijkt overwoekerd door allerlei planten en bijzonder verlaten. Grafisch ziet her er erg gedetailleerd uit, zoals het Naughty Dog betaamd.

Odin van Schoote

Even verwar ik het hoofdpersonage met Nathan Drake. Ze hebben dezelfde bewegingsgewoontes en hetzelfde haar langs achter gezien.

Odin van Schoote

Het duo, het meisje en de man, bevinden zich in een gebouw. Ze proberen zich een beetje te verbergen voor de vijanden maar dat lukt niet altijd. Brutale mêleecombat, ook van het meisje. Het publiek juicht!

Odin van Schoote

De man gooit een molotovcocktail vanachter een omgegooid tafeltje. Een vijand valt aan. De man haalt een shotgun boven en knalt hem recht in het gezicht. Het publiek juicht nogmaals. Luid. Jack Tretton maakt de beste pun van de dag. "A mindblowing experience."

Odin van Schoote

En op die prachtige noot sluiten we af. Ik had graag nog een grote verrassing op het einde gezien, maar zelfs zonder dat was dit een heel geslaagde persconferentie. Ubisoft en Sony zijn tot nu toe de paradepaardjes. Benieuwd wat Nintendo morgen voor ons in petto heeft? Vervoeg ons dan tijdens onze allerlaatste liveblog om 18u. Tot dan en slaapwel! Oh ja, enneuh... WiiUWiiUWiiU!

Odin van Schoote

Reacties
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.