God of War 3 Remastered Reviews

God of War 3 Remastered review

Dat Kratos nogal last van een ochtendhumeur heeft, is een behoorlijk understatement. De Spartaanse krijger laat op menig PlayStation-platform een spoor van vernieling achter. Goden, monsters en zelfs onschuldige stervelingen hebben allemaal met zijn Blades of Chaos kennisgemaakt. Om tien jaar hak- en slachtwerk te vieren, trakteert Sony daarom zowel nieuwkomers als veteranen in de serie op God of War 3 Remastered.

Dat trakteren moet je overigens niet al te letterlijk nemen. Er hangt namelijk een relatief stevig prijskaartje aan de game. In de 'next-gen' Grand Theft Auto 5 bekijk je de omgeving vanuit eerstepersoonsperspectief, terwijl DmC: Devil May Cry Definitive Edition door diverse modi vooral uitdagender is gemaakt. Dat zijn mooie extraatjes die de prijs van een remaster enigszins rechtvaardigen. Maar in God of War 3 Remastered krijg je naast de karige Photo Mode voor screenshots geen extra content. Zeker met het gegeven dat je alleen het derde deel van de serie krijgt, is dat weinig waar voor je geld.

Dat neemt echter niet weg dat de game op zichzelf een heerlijke hack-and-slasher is. Het derde deel trapt af waar God of War 2 met een cliffhanger is geŽindigd. Je wordt direct voor de leeuwen gegooid op de titaan Gaia. Terwijl de reusachtige, levende boom de berg Olympus beklimt, hak je op zijn stronk de eerste hordes vijanden in mootjes. Niet veel later krijg je het aan de stok met een reusachtig zeemonster en probeert ook nog eens Poseidon je op zijn drietand te spiesen. Welkom bij de introductieles Griekse mythologie.

Lees meer...