God of War 3 Remastered

Sony maakt het zich in deze remaster er wat gemakkelijk vanaf, maar Kratos' slachtspektakel blijft na al die jaren fier overeind.

Bekijk: God of War - De 5 Bruutste Bosses

Het betere hak- en slachtwerk.

Met de nieuwe God of War aan de horizon is het tijd om terug te blikken naar de serie in zijn geheel. En uiteraard moeten we het dan hebben over de meest brute baasgevechten. Zit die van jou er ook tussen? Laat het ons weten in de reacties op ons YouTube-kanaal!

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 32

Met Mafia 3, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Halo 5: Guardians en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

God of War 3 Remastered review

Dat Kratos nogal last van een ochtendhumeur heeft, is een behoorlijk understatement. De Spartaanse krijger laat op menig PlayStation-platform een spoor van vernieling achter. Goden, monsters en zelfs onschuldige stervelingen hebben allemaal met zijn Blades of Chaos kennisgemaakt. Om tien jaar hak- en slachtwerk te vieren, trakteert Sony daarom zowel nieuwkomers als veteranen in de serie op God of War 3 Remastered.

Dat trakteren moet je overigens niet al te letterlijk nemen. Er hangt namelijk een relatief stevig prijskaartje aan de game. In de 'next-gen' Grand Theft Auto 5 bekijk je de omgeving vanuit eerstepersoonsperspectief, terwijl DmC: Devil May Cry Definitive Edition door diverse modi vooral uitdagender is gemaakt. Dat zijn mooie extraatjes die de prijs van een remaster enigszins rechtvaardigen. Maar in God of War 3 Remastered krijg je naast de karige Photo Mode voor screenshots geen extra content. Zeker met het gegeven dat je alleen het derde deel van de serie krijgt, is dat weinig waar voor je geld.

Dat neemt echter niet weg dat de game op zichzelf een heerlijke hack-and-slasher is. Het derde deel trapt af waar God of War 2 met een cliffhanger is geŽindigd. Je wordt direct voor de leeuwen gegooid op de titaan Gaia. Terwijl de reusachtige, levende boom de berg Olympus beklimt, hak je op zijn stronk de eerste hordes vijanden in mootjes. Niet veel later krijg je het aan de stok met een reusachtig zeemonster en probeert ook nog eens Poseidon je op zijn drietand te spiesen. Welkom bij de introductieles Griekse mythologie.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van juli

Met o.a. God of War 3 Remastered, F1 2015 en Rory McIlroy PGA Tour.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

God of war III Remastered aangekondigd voor de PlayStation 4

Sony kondigt God of War III Remastered aan voor de PlayStation 4. De game komt op 17 juli 2015 uit.

God of War III Remastered heeft volgens Sony een schermresolutie van 1080p. De ontwikkelaar probeert tevens om de game op 60 frames per seconde te laten lopen.

God of War III is in 2010 uitgebracht voor de PlayStation 3. Net als in alle voorgaande delen neemt hoofdpersoon Kratos het in de game op tegen bekende figuren uit de Griekse mythologie, zoals Poseidon en Heracles.

Lees meer...