God of War III

Spotlight

Belangrijke events

Bekijk: God of War - De 5 Bruutste Bosses

Het betere hak- en slachtwerk.

Met de nieuwe God of War aan de horizon is het tijd om terug te blikken naar de serie in zijn geheel. En uiteraard moeten we het dan hebben over de meest brute baasgevechten. Zit die van jou er ook tussen? Laat het ons weten in de reacties op ons YouTube-kanaal!

God of war III Remastered aangekondigd voor de PlayStation 4

Sony kondigt God of War III Remastered aan voor de PlayStation 4. De game komt op 17 juli 2015 uit.

God of War III Remastered heeft volgens Sony een schermresolutie van 1080p. De ontwikkelaar probeert tevens om de game op 60 frames per seconde te laten lopen.

God of War III is in 2010 uitgebracht voor de PlayStation 3. Net als in alle voorgaande delen neemt hoofdpersoon Kratos het in de game op tegen bekende figuren uit de Griekse mythologie, zoals Poseidon en Heracles.

Lees meer...

Sony heeft een nieuw label geïntroduceerd: de 'Collections.' Vanaf 28 augustus brengt Sony gameseries uit onder dit label met een makkelijk herkenbare boxart, te beginnen met God of War en inFAMOUS. Tenminste, in Amerika. Dat is te lezen op de Amerikaanse PlayStation blog.

Games Convention Preview: Part 2

FeatureGames Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...

God Of War 4 mogelijk in de maak.

Release in september 2012?

Verscheidene sites melden vandaag het nieuws dat God Of War 4 mogelijk in de maak is. Het nieuws verscheen het eerst op CVG, dat het haalde uit het magazine PSM3. Het magazine citeert enkele bronnen die vertellen dat God Of War 4 in ontwikkeling is, en een release zou kennen in september 2012. Hoewel God Of War 3 vorig jaar de trilogie afsloot, werd nooit uitgesloten dat er een nieuwe God Of War met een ander verhaal zou komen. Volgens een bepaalde vacature zou het zelfs mogelijk zijn dat de nieuwe God Of War multiplayer bevat in een of andere vorm.

Zes nieuwe Platinumgames gereleased

Tijd om gemiste toppers in te halen!

Hier bij Eurogamer zijn we er altijd als de kippen bij om goed nieuws te brengen, en dat is deze keer niet anders. Vanaf vandaag kan je maar liefst 6 succesvolle games aan verlaagde prijs in de winkel terugvinden dankzij het Platinumsysteem van Sony. Ideaal dus om die gemiste toppertjes alsnog aan te schaffen!

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeaturePhilip's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Nog een paar dagen wachten en we kunnen 2010 feestelijk afsluiten. Slotje erop, en meteen de sleutel tot 2011 in de hand. Maar wat betekende het voorbije jaar voor mezelf? Voordat ik het heb over de vrachtlading aan spellen die in de voorbije twaalf maanden uitgekomen zijn, schijn ik mijn licht op de gebeurtenissen die achter de schermen van Eurogamer België plaatsgevonden hebben. Sinds 1 september 2009, de dag waarop deze webstek officieel ten tenole kwam met de review van Batman: Arkham Asylum, is er namelijk heel wat gaande geweest.

FeatureSteph's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

In mijn ogen was 2010 op game-gebied lang niet zo geslaagd al 2009 - terwijl ik wel weer hoge verwachtingen heb voor 2011. In tegenstelling tot heel wat anderen, heb ik m'n vrije tijd vooral gevuld met retro-gaming, wat het vormen van deze top 5 er niet gemakkelijker op maakt. In februari kregen we Final Fantasy VIII, die de re-release van Final Fantasy VII uit 2009 opvolgde. Deze werd op zijn beurt weer achterna gegaan door Final Fantasy IX (persoonlijke all-time favoriet) in april. In juli kregen we nog platformklassieker Rayman 2: The Great Escape en in september kwam Front Mission 3 uit (een ECHTE Front Mission in tegenstelling tot deze verkrachting). Ten slotte passeerde een kleine maand geleden ook de originele Grandia nog eens de revue. En dat allemaal voor 5 à 10 euro per stuk, een zonde dat deze niet in de top 5 mogen belanden.

FeatureEdelbert's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 zal voor velen de geschiedenis ingaan als het jaar van de onthullingen. Overal kwamen er schandalen aan het licht, op welk maatschappelijk domein dan ook. Wikileaks was waarschijnlijk nog degene die de meeste reacties uitlokte van wereldleiders wereldwijd. Spilfiguur van dit alles is natuurlijk Julian Assange, één van de laatste voorvechters van de persvrijheid, die het lanceerplatform voor het bekend maken van corrupte overheidspraktijken en gouvernementele misdaden die verstrekkende gevolgen heeft voor haar burgers, opstelde. Maar ook in ons eigen Belgenlandje waren er heel wat wansmakelijke praktijken die na vele jaren het daglicht zagen. De heisa die de vele meldingen van misbruik voor priesters teweeg bracht en de daarbij horende indekoperaties van de katholieke Kerk, zorgden ervoor dat de doofpot is beginnen overlopen.

FeatureJan-Bart's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

De andere redactieleden zullen hoogstwaarschijnlijk vertellen hoe in 2010 de ene game-developer op de fles ging en de andere dan weer in enkele nieuwere stukken uiteen scheurde. Dat 2010 een stevig gamejaar was, dat ons een paar dozijn ijzersterke games met zelfs enkele instant klassiekers heeft geschonken is echter ook waar. Ook dat we als consument blij mogen zijn met de explosie binnen de game-industrie, die groter geworden is dan de DVD-industrie. Dat we steeds vaker in de watten gelegd worden door ontwikkelaars die games uitbrengen op maat van elk individu. En dat er in 2010 ruwweg 300 games uitkwamen voor de PC, Xbox 360, PSP, DS, PlayStation 3 en Wii. Maar ik ga er liever niet te technisch en te diep op in. Elk game is namelijk telkens weer een persoonlijke belevenis.

FeatureJoachim's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

Wat een jaar is het geweest. Het is een zin die ik telkens in december bovenhaal, maar deze keer lijkt hij me wel dubbel en dik van toepassing. Zou ik zelfs durven beweren dat 2010 tot nu toe het beste gamingjaar ooit is? Het zou best kunnen. Van begin tot eind werden we overstelpt met nieuwe games, waarvan quasi elke maand wel minstens één AAA-titel onder z'n naam had staan. Het hoeft misschien niet meteen de hoeveelheid te zijn die telt, maar zeker het spreiden ervan. Het kerstseizoen is namelijk altijd de eindstreep geweest waar vele publishers en studio's naar toe werken, maar dit jaar kregen we een ander verhaal te lezen. De grote bedrijven hebben door dat games ook perfect buiten het pakjesseizoen kunnen verkopen, zelfs meteen erna in januari. En dat tempo hielden ze bijna onverstoorbaar aan, dus het percentage games dat mijn persoonlijke voorkeur geniet, heeft nog nooit op jaarlijkse basis zo hoog gelegen. Na veel filteren heb ik mijn top vijf dan toch definitief vastgelegd en bij deze: de uiteindelijke resultaten!

FeatureDe Spartaanse opvoeding

De echte origine van Kratos als personage.

In een ver verleden, ongeveer zo'n vier jaar terug in de tijd, heb ik me nog gewaagd aan een lerarenopleiding. Één van de vakken waarvoor ik toen studeerde was geschiedenis, want hoe kan het ook anders. Tijdens de stagelessen die ik moest geven tijdens mijn eerste jaar, had ik tegen een leerling gezegd dat hij even stil moest zijn terwijl ik iets belangrijks aan het uitleggen was. Niet op een grove manier (voor de verandering), maar op beleefde wijze. Maar bij de nabespreking met de mentor die toezicht hield, maakte hij hier een opmerking over. Hij vroeg of mijn "strengheid" te maken had met de Spartaanse opvoeding die ik had gekregen toen ik klein was. Of dit het geval is weet ik niet goed, en waar hij de insinuatie haalt dat ik te streng was vind ik ook maar een vreemd iets. Losbol die ik ben. Maar goed, net terug van het oude Las Vegas, staat de Eurogamer teletijdmachine opnieuw in de startblokken om op zoek te gaan naar de origine van de uitdrukking "Spartaans opvoeden". Hopelijk is Philip niet te boos als hij de elektriciteitsfactuur van deze maand ziet.

Beelden multiplayer voor God of War III

Hoogstwaarschijnlijk een vroege 1 aprilgrap.

1 april komt eraan, en dat wilt zeggen dat je alle nieuws wat vandaag en morgen op het internet verschijnt met een korreltje zout moet nemen. Zo ook de aankondiging in een Frans magazine rond een toekomstige multiplayer mode voor God of War III.

God of War III krijgt een patch

God of War III krijgt een patch

Verbetering connectiviteit controllers.

Mensen die deze morgen God of War 3, de nieuwste game van Santa Monica Studios, in hun PS3 stopten kregen de mogelijkheid om een nieuwe patch voor de game te downloaden.

De patch, die ongeveer 6Mb groot is, zorgt ervoor dat enkele problemen met de connectiviteit van de draadloze controllers van de baan zijn.

Voor onze review van Kratos’ laatste avontuur klink je hier. En ben je van plan deze game in huis te halen maar wil je eerst even je geheugen opfrissen, dan is onze special rond de God of War reeks het artikel bij uitstek.

Lees meer...

Definitieve datum God of War Collection

Kruis 28 april in je agenda's aan.

Al sinds september vorig jaar wisten we jullie te melden dat Sony plannen had om de God of War Collection (deeltje één en twee van de reeks in HD voor de PS3) uit te brengen, maar toen was het nog niet duidelijk of het pakket ook naar Europa zou komen. Dit alles zorgde ervoor dat gamers dusdanig in de war waren rond de God of War Collection, wat ook is gebleken in een daaromtrent opgestarte tread op het forum van Eurogamer België. Vandaag zorgt Sony echter voor duidelijkheid.

FeatureDe Goden uit God of War III

Met wie krijgt Kratos zoal te maken?

Vanaf vandaag ligt God of War III in de winkelrekken voor de PlayStation 3, en dat zullen we geweten hebben! Tienduizenden fans zullen het slotstuk binnen de reeks vandaag al in huis halen, en die beslissing moedigen wij absoluut aan. God of War III ging in onze review aan de haal met een welverdiende negen op tien en is werkelijk een van de beste PS3-games van het moment. Ook in het interview dat we met Chris O'Neill, de senior level designer, en Adam Puhl, de lead combat designer, afnamen laat duidelijk blijken dat God of War III geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

“GOWIII in 8 uur uitspelen, onmogelijk!”

Toch wel zeggen journalisten.

Ken Feldman, art director bij Santa Monica, reageerde onlangs op enkele reviews van hun nieuwste game God of War 3. Reviewers schrijven namelijk dat je gemiddeld een goede 8 uur zoet zal zijn met het nieuwste avontuur van Kratos. “Niet waar” schreef Ken op zijn blog, "onze snelste testers zijn een goede 12 à 13 uur bezig geweest op de normale moeilijkheidsgraad."

Epiloog GoW III misschien als DLC

Maar dan wel gratis.

In een interview met Kotaku onthult Stig Asmussen dat de geschrapte epiloog van God of War III misschien uitkomt als DLC. De game director zei er ook meteen bij dat dit dan gratis gebeurt.

God of War III

God of War III

De trilogie komt tot een einde.

Kratos staart mij veelzeggend en met een met woede gevulde blik aan. Ik zie in zijn ogen dat de kale held heel wat heeft meegemaakt tijdens zijn door wraak aangewakkerde queeste, en het is net alsof de asgrauwe Spartaan op mij wacht. Hij wacht totdat ik samen met hem zijn allerlaatste en vooral beslissende avontuur in werking zet. Kratos heeft mij meer dan ooit nodig, en ik aanschouw het als een eer om samen met hem op pad te gaan richting Zeus, de oppergod die kost wat kost neergehaald moet worden...want alleen dan zal Kratos rust vinden. En ik gun het hem ten volste!

Begrijp me niet verkeerd, ik wil de God of War reeks liever niet tot een einde zien komen. Al sinds het eerste deel wisten de jongens en meisjes bij Santa Monica Studios steeds weer kwaliteit af te leveren, grenzen te verleggen en vooral onvervalst speelplezier te brengen. Het moet geen simpele opdracht geweest zijn gezien het team van ontwikkelaars bij elk nieuw deel een verse leider kreeg. David Jaffe, de geestelijke vader van God of War, verliet de studio nadat hij het origineel afwerkte, en ook Cary Barlog hield het voor bekeken nadat deeltje twee in de winkelrekken verscheen. Bij God of War III, de afsluiter van de trilogie, nam Stig Asmussen de teugels in handen, en het is nu aan de fans om te beslissen of deze man een waardig einde heeft weten te creëren voor een van de meest memorabele spelpersonages uit de voorbije jaren. Laten wij alvast proberen om onze mening neer te pennen nadat we het spel uitvoerig gewikt en gewogen hebben.

God of War III gaat rechtstreeks van start na het einde van deeltje twee. Kratos is vastberaden om Zeus te vermoorden, maar moet daarvoor wel eventjes Mount Olympus beklimmen. Geen makkelijke taak gezien de aardkloot gigantisch hoog is en er toen nog geen sprake was van een kabellift. Onze held krijgt echter wat hulp van enkele Titanen die eveneens een eitje te pellen hebben met de oppergod. Wat volgt is een helse, ongeveer tien uur durende tocht richting Zeus waarop we naar goede gewoonte heel wat nieuwe, maar ook oude bekende personages uit de door mythologie geïnspireerde reeks tegen het lijf lopen. Wie de voorgaande God of War games speelde zal ongetwijfeld genoegen halen uit de vele verwijzingen richting voorgaande gebeurtenissen, maar ook voor nieuwkomers is God of War III zeker geen onbegrijpelijk epos.

Lees meer...

GoWIII-engine slechts voor helft gebruikt

Blijkbaar kan het allemaal nóg beter!

Nu de release van het langverwachte God of War III steeds dichterbij komt stijgt de spanning voelbaar. Hoe zal de trilogie rond bikkel Kratos ten einde komen? En hoe ziet het er grafisch allemaal uit nu God of War voor de eerste keer richting een HD-console komt? Op die laatste vraag kunnen we alvast een positief antwoord geven: de game ziet er fenomenaal gelikt uit...maar blijkbaar kan het allemaal nog veel beter!

FeatureGod of War III

We spraken met de makers.

God of War III is bijna in het land, de Playstation 3 beleeft haar beste periode ooit zo lijkt. Eurogamer België kreeg de kans om even samen te zitten met de developers van deze topreeks die vanuit het zonnige Californië overgevlogen waren. Kern van de materie betreft de nieuwe features in God of War III. Aan het woord zijn Chris O'Neill, de senior level designer, en Adam Puhl, de lead combat designer, van de game.

DLC voor God of War III is mogelijk

Team neemt nu even verdiende pauze.

Todd Papy liet zich net nog uit over de PlayStation Move en of de nieuwe motion controller ooit zijn weg zou vinden richting de God of War reeks, en nu deelt de man zijn mening over toekomstige DLC voor het voorlopig laatste avontuur van Kratos.

PS Move richting God of War reeks?

"Alleen als het goed aanvoelt!"

Vandaag kregen we voor het eerst officiële informatie te horen over de PlayStation Move, de motion controller die rond de herfst van dit jaar in de winkels zal verschijnen. Ook ontwikkelaars beginnen stilaan hun mening te geven over de nieuwe besturingsmanier voor de PS3, zo ook Todd Papy van Santa Monica Studios, de ontwikkelaar verantwoordelijk voor de God of War reeks.

God of War III kostte $44 miljoen

Mooi binnen het budget

Sommige ontwikkelaars doen al eens mysterieus over het ontwikkelingsbudget van videogames. Bij SCE Santa Monica breken ze echter met deze traditie. Het budget van God of War III bedroeg maar liefst 44 miljoen dollar.

God of War serie heeft wat rust nodig

Nog twee weken wachten op deeltje drie.

Stig Asmussen, een director bij Studio Santa Monica verantwoordelijk voor het aankomende God of War III, laat in een niterview weten dat de serie na het derde deel wat rust nodig heeft. "Een volgende deel binnen twee of drie jaar uitbrengen zou de reeks 'irrelevant' maken", aldus Asmussen.

In een interview met Steve Caterson, senior producer van God of War 3, vertelde hij dat ontwikkelstudio Santa Monica een soort epiloog van hun opkomende AAA-title heeft moeten weglaten uit de volledige game. Redenen hiervoor zijn onbekend, maar Steve hintte dat we de epiloog “later nog wel zouden zien”. Door deze opmerking vermoeden we dus dat we dit level wel later te zien zullen krijgen als downloadbare content.

Demo God of War III op PSN te vinden

Hij weegt wel een massieve 2,6 GB.

Sony laat met enige trots weten dat er vanaf vandaag een demo van God of War III op de EU PSN te vinden is. Prachtig nieuws volgens ons, maar voordat je met de download van start gaat toch even een kleine melding: het ding weegt maar liefst 2,6 gigabyte!

God of War III neemt 40 gig in beslag

Europese versie is de grootste.

God of War III gaat groots worden, zoveel is zeker. Redacteur Edelbert ging al eens met het spel aan de slag en concludeerde dat de game "zowel op visueel, auditief als narratief niveau een meesterwerk in wording is". Klinkt goed, al hadden we natuurlijk niets anders verwacht van Kratos.

Officiële God of War 3 website online

Berg Olympus beeft in angst

De nieuwe officiële God of War 3 website is nu toegankelijk voor iedereen. De site bevat tonnen info over de aankomende God of War game en heeft zelfs een eigen download sectie waar je exclusieve content van de game kunt terugvinden. Ook kan je er de laatste nieuwe trailers bekijken.

God of War III betekent niet het einde

Kratos gaat alles behalve al op pensioen.

Fans van brutale mythes zijn ongetwijfeld vol ongeduld aan het wachten op de komst van maart, de maand waarin het epische God of War III in de rekken zal verschijnen. Het zal dan ook voor velen als muziek in de oren klinken dat het einde van de trilogie absoluut niet het einde betekent van God of War.

FeatureGod of War III (hands-on)

Spel met mythische proporties.

Een periode die ons allen wel fascineert is de Klassieke Oudheid, uiteraard omdat hier de bakermat ligt van zoveel zaken die we vandaag de dag terug vinden in onze moderne maatschappij. Maar ook de toen vertelde klassieke mythen en sagen spreken enorm tot de verbeelding. Nu waren we ook meer dan euforisch wanneer we in 2005 te horen kregen dat Sony’s ontwikkelaarstudio in Santa Monica bezig was met het vertalen van deze oude verhalen in een iets modernere vorm van narratief medium, meer bepaald De God of War franchise. Een onmiddellijke klassieker op de PS2-console, dus een derde deeltje kon niet uitblijven op Sony’s huidige paradepaardje.

God of War III is "helemaal klaar"

Sony laat het ons gewoon eventjes weten.

God of War III is zonder twijfel een van de grootste PS3-titels van 2010. Misschien wel een van de voornaamste titels van volgend jaar, over de gehele lijn. Wij zijn ondertussen druk bezig met het spelen van een preview versie en laten jullie binnenkort weten of het spel aan de hoge verwachtingen zal kunnen beantwoorden, maar om fans van Kratos tot dan wat te sussen laat Sony vandaag weten dat God of War III "helemaal klaar" is.

Nog niet zo lang geleden was iedereen aan het speculeren hoe het nu precies zat met de co-op mode van God of War III. Hoe zou het in zijn werk gaan? Zou je volledige levels met z'n tweëen kunnen spelen? Wie is dan het tweede personage? Helaas zullen we het nooit te weten komen, Sony heeft in een mail bevestigd dat het slechts een hoax was.

Co-op aanwezig in God of War III

FAQ van Sony bevestigt geruchten.

Een oplettende gamer heeft na wat speurwerk ontdekt dat Sony een coöperatieve modus in God of War III zal stoppen. Het nieuws kwam aan het licht in een FAQ die Sony online plaatst zodat verkopers meer te weten kunnen komen over spellen die in hun winkelrekken te vinden zullen zijn.

SIXAXIS-ondersteuning in GoWIII?

Er blijkt ook een plan te zijn voor DLC.

Elke controller van de PlayStation 3 is standaard uitgerust met SIXAXIS-ondersteuning waardoor de console je bewegingen kan lezen. Tot nu toe hebben we deze functionaliteit nog niet vaak op een fatsoenlijke manier teruggevonden in PS3-games, maar het team verantwoordelijk voor de productie van God of War III wil graag experimenteren met deze technologie.

God of War Collection naar 2010?

Volgens Gamestop is het een feit.

De God of War Collection zal naar alle waarschijnlijk dit jaar het licht niet meer zien in Europa, maar wel in Amerika. Of dat dachten we een maand geleden toch. Vandaag blijkt dat ook de US-release van het spel mogelijk vertraging gaat oplopen.

Demo GoWIII in God of War Collection

Zal te downloaden zijn via PSN.

Of Sony de God of War Collection, de bundel waarin de twee eerste spellen zitten compleet met PS3-functionaliteit, dit jaar nog naar Europa zal brengen is nog steeds niet helemaal duidelijk, maar gelukkig zit er geen region lock op de Amerikaanse versie. In de US zal het pakket namelijk met zekerheid rond het einde van dit jaar verschijnen, wat importeren wel heel erg aantrekkelijk maakt.