Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van juli

Met o.a. God of War 3 Remastered, F1 2015 en Rory McIlroy PGA Tour.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

F1 2015

Releasedatum: 10 juli 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Terwijl Mercedes momenteel heer en meester is, kun je halverwege het huidige Formule 1 seizoen zelf achter het stuur kruipen. Zonder duidelijke reden is F1 2015 uitgesteld, maar racefans kunnen een maand later alsnog de nodige pk's de vrije loop laten. Het is de eerste F1-editie op de huidige generatie consoles, dus komt Codemasters met een nieuwe engine op de proppen. Daarnaast hebben de Formule 1-bolides een uitgebreidere besturing en ondersteunt de game spraakherkenning om de weer- of bandenstatus op te vragen.

Rory McIlroy PGA Tour

Releasedatum: 14 juli 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Fore! In de komende zomermaanden kunnen liefhebbers weer een golfballetje slaan. Je geruite golfbroek mag je in de kledingkast laten hangen, want dat kan gewoon op thuis op de bank. Jarenlang pronkte golficoon Tiger Woods op de cover van EA Sports' gameserie, maar hij is inmiddels vervangen door viervoudig Major-kampioen Rory McIlroy. Het is de eerste keer dat de golfgame op de Frostbite 3 Engine draait. Dankzij de engine zijn er onder meer geen laadtijden tussen de holes in.

God of War 3 Remastered

Releasedatum: 17 juli 2015
Platform(s): PlayStation 4

Hieperdehiep... hoera! Kratos is dit jaar tien jaar en om dat te vieren heeft Sony God of War 3 Remastered aangekondigd. De Griekse god trekt voor het eerst op de PlayStation 4 op oorlogspad. Net als in de 2010 uitgebrachte PlayStation 3-versie neemt Kratos het onder meer op tegen onder meer Poseidon, Hades en Zeus. Naast de gebruikelijke audiovisuele opknapbeurt kun je ook alle DLC, nieuwe skins en een Photo Mode verwachten.

KYN

Releasedatum: 28 juli 2015
Platform(s): pc

KYN is een tactische role-playing game van Hollandsche bodem. In een fantasiewereld met een Vikingen-setting stel je een team van zes krijgers samen, die elk unieke vaardigheden hebben en elkaar op die manier aanvullen. Kenneth verliest zich graag in fantasierijke werelden en ging hands-on met KYN. Hij spreekt over een “idyllische wereld dat een leuk contrast met met de veelal donkere RPG's die vandaag op de markt zijn schept”. De game is tevens in ontwikkeling voor de PlayStation 4, maar het is nog niet bekend wanneer die versie uitkomt.

King's Quest

Releasedatum: juli 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Ongeveer dertig jaar geleden zette King's Quest de primitieve wereld van adventure games op zijn kop. Voor het eerst worstelde je niet door lappen tekst heen, maar zag je pixelige animaties. Sierra Entertainment maakt zijn comeback door een heuse King's Quest reboot uit te brengen. In tegenstelling tot de originele games uit de serie wordt het geen point-and-click adventure, maar een third-person adventure game met puzzelelementen. Wel is Graham weer de protagonist van het verhaal. King's Quest komt uiteindelijk in vijf episodes, waarvan de eerste de naam A Knight To Remember heeft.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties