Picture of Philip Cremers

Philip Cremers

Contributor

Featured articles

Eerste Mario Tennis 3DS beelden

Iets kleurrijker dan de US Open.

Verse Super Mario 3D Land screens

World map, retro levels en power-ups!

FeatureBrothers in Arms: Furious 4

Een interactieve Inglourious Basterds.

FeatureResistance 3 (hands-on)

Van Oklahoma tot St. Louis.

Uitstel voor The Darkness II tot februari

Vijf maanden langer wachten op de game.

Uitgever 2K komt vandaag met het spijtige nieuws op de proppen dat The Darkness II niet in oktober, maar in februari van volgend jaar in de winkelrekken zal verschijnen. 10 februari 2012 om precies te zijn.

Notch over Minecraft voor de X360

Aanpassingen aan besturing op komst.

Hoewel de E3-persconferentie van Microsoft wat lauw aanvoelde, was de aankondiging dat Minecraft naar Xbox Live Markterplace zou komen een aangename verrassing. De bedenker van het spel, Markus "Notch" Persson, heeft het vandaag over de X360-versie van het spel, en geeft aan dat de nieuwe editie van Minecraft "ontworpen werd om beter te werken op een console".

AC: Revelations bevat verhaal 3DS-game

Plot AC: Lost Legacy opgeslorpt.

Ubisoft heeft laten weten dat een groot gedeelte van het plot van Assassin's Creed: Lost Legacy, een in 2010 aangekondigde 3DS-game, ondertussen verweven is in het verhaal van Revelations.

L.A. Noire - Reefer Madness DLC

De laatste downloadable case besproken.

Gezien de DLC van L.A. Noire bestaat uit afzonderlijke cases die ongeveer een uur tot anderhalf uur duren hebben we besloten om per uitzondering geen score aan onze besprekingen daaromtrent te verbinden. Mochten Rockstar en Team Bondi ooit besluiten om alle afzonderlijke cases samen in ÚÚn pakket uit te brengen, dan hangen we daar natuurlijk wel een quotatie aan vast.

Eerste screenshot Dishonored duikt op

De nieuwste van Bethesda en Arkane Studios.

We kennen Arkane Studios als de ontwikkelaar die ons in een ver verleden toppers als Arx Fatalis en Dark Messiah of Might and Magic bracht. Nu duikt de studio na een lange afwezigheid opnieuw in het nieuws op met het spel Dishonored, wat een stealth/action adventure game zal worden. Uitgever van dienst is Bethesda, het bedrijf dat de ontwikkelaar vorig jaar kocht.

Shadows of the Damned

Een van de meest gestoorde games van het jaar.

Wie een beetje weet heeft van de grote namen binnen de games industrie heeft waarschijnlijk al gehoord van Goichi Suda. Misschien ken je hem beter als Suda51, gezien deze naam onlosmaakbaar verbonden is aan titels als No More Heroes en Killer7. Alhoewel, beide spellen zijn vooral bij fijnproevers bekend en genieten momenteel nog steeds van een cultstatus binnen dat kleine groepje. Misschien gaat er wat sneller een belletje rinkelen wanneer ik Shinji Mikami aanhaal. Neen? Vreemd, want de man werkte onder andere mee aan klassiekers als Viewtiful Joe, P.N. 03 en Dino Crisis! Nog steeds niet helemaal on board? Mikami is het brein achter Resident Evil 4. En nu heb ik waarschijnlijk je aandacht te pakken!

Ape Escape

We vangen vervelende apen met de PS Move.

Als ik het mij goed herinner kwam Ape Escape rond de eeuwwisseling voor de PSOne uit, en was het een best vermakelijke platformgame die vooral het kunnen van de toen nog compleet verse DualShock controller uit de doeken deed. Nu, meer dan tien jaar later valt er opnieuw een spel genaamd Ape Escape op mijn deurmat. Is dit een welkome HD-remake van het origineel, wat tegenwoordig de nieuwe hype lijkt te zijn om uit te brengen? Na de verpakking verder onderzocht te hebben zie ik onder de misleidende titel echter een hand die een Move controller vastgrijpt. Lichtjes teleurgesteld stop ik de disc in mijn PS3, en maak ik me klaar om al zwiepend wat apenstreken uit te halen.

Sony brengt ons drie leuke bundels

Rond Resistance, Uncharted en Ratchet

Vandaag brengt Sony goed nieuws voor alle PS3-bezitters die nog steeds moeten beginnen aan enkele van hun topreeksen. Binnenkort zullen er namelijk pittige bundels verschijnen rond Resistance, Ratchet & Clank en Uncharted.

Gratis MMORPG beschikbaar voor iPhone

Heet Shadow Cities, is een "LBARMMORPG".

Er komen heel wat leuke games uit voor de iPhone, teveel zelfs om op Eurogamer Benelux dagelijks aan te halen. Vandaag viel ons oog echter op Shadow Cities, een free app die binnen het genre van de LBARMMORPG's valt. De wat?!?

L.A. Noire komt richting de PC

Verwacht hem dit najaar voor je computer.

Vandaag hebben we nÚt de allereerste, echte DLC-case voor L.A. Noire in de vorm van Nicholson Electroplating besproken, en nu komt Rockstar alweer met wat nieuws rond de door Team Bondi ontwikkelde topper.

Valve heeft interesse in de Wii U

Newell: "past binnen ons business model"

Gabe Newell, de omvangrijke baas bij ontwikkelaar Valve, heeft tijdens het Games for Change Festival in New York laten weten dat de Wii U "beter past" binnen de huidige structuur van zijn bedrijf. Veel beter dan de Wii dat ooit deed.

Kirby krijgt eigen TV-kanaal op de Wii

Met daarop 50 afl. van de tekenfilm.

Nintendo liet ons vandaag trots weten dat Kirby, een van de mascottes van het bedrijf waarmee ze sinds Epic Yarn weer groots uitpakken, binnenkort te zien zal zijn op zijn persoonlijke TV-kanaal.

Geen vervolg voor Second Sight

Crytek UK: "Door te weinig interesse erin".

Karl Hilton, de grote baas bij de UK-tak van ontwikkelaar Crytek, heeft in een interview laten weten dat er geen plannen zijn om een vervolg op het in 2004 uitgebrachte Second Sight te maken.

FeatureAssassin's Creed: Revelations

Het einde van een indrukwekkend hoofdstuk.

In eerste instantie was ik ervan overtuigd dat Brotherhood, een rechtstreeks vervolg op Assassin's Creed II, een brug te ver zou zijn. Ik had het gevoel dat ik ľ ongeacht de gigantische cliffhanger op het einde van deeltje twee ľ genoeg te weten was gekomen over de levensloop van Ezio de Auditore. Zelfs de hele historie rond Desmond en de Animus leek voor mij afgesloten te zijn. Tijd voor iets nieuws dacht ik.

Ik heb drie exemplaren van Ocarina of Time in huis, en evenredig met hun ouderdom worden de dragers waarop het spel staat steeds kleiner. Het eerste exemplaar, te vinden op een gouden cardrigde, laat me de originele versie die dertien jaar geleden voor de Nintendo 64 verscheen spelen. Vijf jaar later haalde ik zonder het eigenlijk goed te beseffen Ocarina of Time opnieuw in huis toen ik The Wind Waker kocht. Het spel zat op een klein schijfje gepropt dat ik in m'n GameCube kon stoppen, waardoor de N64 voorgoed in een donker hoekje verdween. Opniew vijf jaar later besloot ik om de klassieker voor derde keer in huis te halen via de Virtual Console van de Wii, waardoor ook mijn GameCube verhuisde naar het kerkhof der consoles op de zolder. Het eerste 3D-avontuur van Link heeft letterlijk alle TV-consoles die Nintendo in de laatste veertien jaar heeft uitgebracht verrijkt met "de beste Zelda ervaring ooit" - of dat is tenminste wat zogenaamde kenners me vertellen.

Epic mikt op 6 miljoen verkochte Gears

"Release vˇˇr MW3 en Battlefield 3 helpt".

Cliff Bleszinski, de grote man bij Epic Games, heeft in een interview laten weten dat hij erop mikt om Gears of War 3 zo'n zes miljoen keer over de toonbank te laten gaan.

Eerste Vorige