Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

L.A. Noire - Nicholson Electroplating DLC

Da Vinci Noir.

Gezien de DLC van L.A. Noire bestaat uit afzonderlijke cases die ongeveer een uur tot anderhalf uur duren hebben we besloten om per uitzondering geen score aan onze besprekingen daaromtrent te verbinden. Mochten Rockstar en Team Bondi ooit besluiten om alle afzonderlijke cases samen in één pakket uit te brengen, dan hangen we daar natuurlijk wel een quotatie aan vast.

De leukste cases uit L.A. Noire waren die waarin je meer mocht doen dan ondervragen alleen. Op een verdraaide schattenjacht gaan aan de hand van door een moordenaar achtergelaten brieven, of het ontcijferen van een geheime code - dat soort dingen. Als er ook nog eens een shout-out en een achtervolging inzaten was ik helemaal in m'n nopjes. Kortom: de missies waarin zowat alle elementen van Rockstar hun nieuwste verwerkt zaten wisten het meest indruk op me te maken. En laat de verse downloadable case voor het spel, genaamd Nicholson Electroplating, nu net al het bovenstaande in huis hebben.

Hoofdpersonage Cole Phelps en zijn partner Biggs - we bevinden ons in het Arson gedeelte van het spel - zijn een babbeltje aan het slaan wanneer er opeens een immense explosie de straten van Los Angeles op haar grondvesten doet daveren. Een atoomontploffing lijkt klein bier vergeleken met wat we te zien krijgen, en natuurlijk moet zo'n desastreus voorval onderzocht worden. Ons duo springt in de wagen, en jij mag richting de gigantische rookpluim rijden.

Onderweg merk je meteen het effect van de ontploffing. Wagens botsen tegen elkaar op, en de bewoners van de omliggende woonwijken lopen als kippen zonder kop over straat. Niet heel verwonderlijk, want de explosie zorgde ervoor dat een volledige fabriek met de grond gelijk werd gemaakt.

Cole moet op onderzoek uitgaan, en het uit te kammen gebied is meteen een van de grootste tot nu toe. Tussen alle brokstukken heen moet je aanwijzingen opsporen, waarvan het merendeel gelukkig op één bepaalde plek ligt. En al meteen weet deze DLC een gevoelige snaar bij me te raken, want je mag een gecodeerde boodschap ontrafelen. De manier waarop je dit doet is niet bijster origineel of moeilijk, maar gelukkig zijn er wel meer Da Vince-achtige raadseltjes in Nicholson Electroplating terug te vinden.

De trailer voor deze nieuwe DLC-case voor L.A. Noire.

Zo moet je bijvoorbeeld twee brokstukken op de juiste manier met elkaar verbinden om een belangrijke aanwijzingen te vinden, en waan je je haast James Bond wanneer je rond het midden van de case een microfilm ontdekt op een nogal ongewone plek. En er zitten wel meer dingen verstopt op plaatsen waar je het niet zou verwachten. Ik probeer zo weinig mogelijk te verklappen, maar enkele keren trok ik tijdens het spelen m'n ogen wijd open door de manier waarop Team Bondi deze missie wist op te bouwen.

Opvallend is dat je tijdens de volledige missie slechts twee keer iemand het vuur aan de schenen moet leggen in de vorm van een ondervraging. De zaak valt communicatief op te lossen door maar zes vragen te stellen, waardoor je meteen weet dat Nicholson Electroplating het vooral moet hebben van het detectivewerk, dat deze keer doorspekt zit kleine puzzeltjes. L.A. Noire lijkt zich in deze DLC haast om te vormen tot een moderne point-and-click game, al zijn de raadsels spijtig genoeg nooit zo diepgaand als in dat vervlogen genre.

Rockstar maakt het echter dubbel en dik duidelijk dat L.A. Noire ook dienst kan doen als een actiespel door ons te voorzien van een van de langste achtervolgingsscènes ooit. Nog steeds is het zo dat scheuren doorheen de straten van Los Angeles samengaat met heel wat scripted events, maar deze keer krijg je ook nog eens te maken met vijandige wagens die je tijdens je achtervolging van de weg proberen te rammen. Weet je de helse rit toch te overleven, dan krijg je als beloning een van de meest uitgebreide shout-outs tot nu toe op je bord. Wij hebben proberen te tellen hoeveel kerels we moesten omleggen, en het kunnen er makkelijk twintig geweest zijn.

De Nicholson Electroplating downloadable case heeft met andere woorden alles aan boord wat ik in een missie van L.A. Noire terug wil vinden. Mysteries, geknal, hard rijden met een wagen en het op de proef stellen van m'n vaardigheid om gezichten te lezen. Het enige wat me lichtjes teleur wist te stellen was de uiteindelijke conclusie. Deze laat namelijk zien dat Team Bondi nooit echt voor ogen had om de DLC-missies volwaardig binnen het overkoepelende verhaal te verwerken. Maar dan neemt natuurlijk niet weg dat ik me weer anderhalf uur lang kostelijk vermaakt heb. Ik maak me dan ook graag klaar voor Reefer Madness, de voorlopig laatste case die vanaf 12 juli beschikbaar zal zijn.

De Nicholson Electroplating DLC is vanaf nu te vinden op Xbox Live en Playstation Network, en dat voor een prijs van 320 MS Points / €3,99.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Reacties