Picture of Kenneth De Muyt

Kenneth De Muyt

Redacteur

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Featured articles

Het verleden ligt vast. Dat is een van de basisconcepten van het tijdreizen in Quantum Break, de nieuwste game van Remedy Entertainment. Na een besneeuwd New York in Max Payne en de mysterieuze bossen van Alan Wake neemt de Finse studio je nu mee naar een plaats waar de tijd letterlijk stil staat. De ontwikkelaar wil de 'ultieme Remedy-game' maken, maar is daar met Quantum Break nog net niet in geslaagd.

Je hebt de Commonwealth verkend. Je hebt vriendschappen gesmeed en vijanden gemaakt. Je hebt nucleaire wapens doen ontploffen en nieuwe steden doen ontstaan. Met de release van Fallout 4: Automatron roept Bethesda spelers nu terug naar de ruďnes van Boston om een nieuwe dreiging het hoofd te bieden. Je gaat je een robotisch leger te lijf en leert ondertussen hoe je zelf je eigen robots in elkaar knutselt.

2016 is een sabbatjaar voor de Assassin's Creed-reeks. Buiten de twee Assassin's Creed Chronicles-games die uitgever Ubisoft dit jaar op de wereld loslaat dan. Assassin's Creed Chronicles: Russia speelt zich af in het Rusland van de vroege 20ste eeuw, kort na de Oktoberrevolutie. De unieke setting moet hier het verschil maken. Maar zelfs het Rode Leger kan de game niet redden.

Pokémon Super Mystery Dungeon geeft in Europa het startschot voor het porseleinen jubileum van de reeks. De Mystery Dungeon-formule draait nog niet zo lang mee als de traditionele Pokémon-RPG's, maar komt wel met alweer de zevende aflevering. Pokémon-fans van het eerste uur zijn twintig jaar na dato volwassen geworden, maar deze game is niet mee opgegroeid.

De tijd staat niet stil. Behalve voor Quantum Break-hoofdpersonage Jack Joyce misschien. Opgezadeld met tijdmanipulatiekrachten en achternagezeten door de duivelse Monarch Corporation is hij de volgende in het groeiende lijstje van Remedy Entertainments actiehelden. Kan hij zonder blozen naast Max Payne en Alan Wake staan?

Koning Kurog van de Orcs vertelt in geuren en kleuren over zijn favoriete maaltijd alvorens ten strijde te trekken. De Orc-hoogheid besluit samen met jou te vechten, hoewel je nog maar vijf minuten in zijn nieuw veroverde land vertoeft. Terwijl je eindeloos nest na nest aan harpijen uitmoordt, zie je af en toe een andere speler voorbij lopen, met een zwerm vliegend ongedierte en een denkbeeldige koning Kurog in zijn kielzog. Samen in een wereld, maar toch helemaal apart. Het is The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium in een notendop.

Lara Croft is terug van weggeweest. Na een excursie op het tropische eiland Yamatai trekt ze in Rise of the Tomb Raider de Siberische wildernis in, op zoek naar de mythische bron van onsterfelijkheid. Ontwikkelaar Crystal Dynamics wil teruggaan naar de essentie van Tomb Raider, maar slaagt het daar ook in?

AanraderHalo 5: Guardians multiplayer review

De terugkeer van de koning.

De multiplayer van Halo 5: Guardians moet grote schoenen vullen. Na de zwakke ontvangst van het onlinecomponent van Halo 4 en het fiasco met de Master Chief Collection is het bij 343 Industries alle hens aan dek om terug een plaats in de harten van Halo- en shooterfans te veroveren.

De aankondiging van Tales from the Borderlands deed bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Een samenwerking tussen Gearbox en Telltale Games, in een universum dat eerder om de overvloed aan dodelijk wapentuig bekend staat dan om de diepgang van de conversaties. En toch is de ontwikkelaar erin geslaagd om iets speciaals af te leveren.

EssentieelHalo 5: Guardians campaign review

All hail the conquering hero.

Halo is groter dan de Chief. Dat bewijzen de ettelijke spin-off-games, de boeken en de stripverhalen die de reeks rijk is. In Halo 5: Guardians trek je niet alleen het groen getinte harnas van de iconische held aan, maar stap je ook in de laarzen van een nieuwe Spartan: Jameson Locke. Wanneer de Chief van de radar verdwijnt, is het Locke die naar de legende op jacht gaat.

Bekijk om 19:00u onze Halo 5: Guardians-livestream

Vier missies op de Heroic moeilijkheidsgraad.

De Master Chief is terug en dat zal je geweten hebben. Voor de game op 27 oktober uitkomt, tonen we vanavond alvast vier singleplayer missies uit Halo 5: Guardians. Wees gewaarschuwd, deze livestream zal dus spoilers bevatten.

Destiny: The Taken King - King's Fall raid walkthrough en gids

Een complete King's Fall raid walkthrough om in The Taken King Oryx te verslaan.

De King's Fall raid in Destiny: The Taken King is volgens fans nu al een echte klassieker. De Raid telt puzzels die sterke teamcoördinatie eisen en schietpartijen waarvan je klamme handjes krijgt. Deze King's Fall walkthrough helpt je op weg om Oryx eindelijk van de troon te stoten.

Bungie is terug. De studio kon na de release van Destiny vorig jaar op veel kritiek rekenen, maar met The Taken King biedt het een antwoord. Dit is niet zomaar een uitbreiding. Het is als het ware een transformatie en een terugkeer naar de Bungie die de plotrijke Halo-reeks op de wereld losliet. De studio wil de pijnpunten van de oorspronkelijke Destiny aanpakken en verbeteren, waaronder het verhaal.

AanraderForza Motorsport 6 review

Verkeert in goede staat.

De regen valt met emmers uit de lucht. Je ruitenwissers doen hun best om je voorruit vrij te houden. De banden van je Renault Clio glijden vervaarlijk over de plassen op het circuit. Het enige dat telt, zijn de achterlichten van je voorligger, die je koste wat het kost wilt inhalen. Nog geen twee minuten later kruip je op een zonovergoten piste aan boord van een echte racewagen. Je vlamt over het asfalt, zo snel dat je half verwacht dat je auto gaat opstijgen. Dat alles is Forza Motorsport 6. Dat alles en nog veel meer.

Op 8 september begint het tweede jaar van Destiny met update 2.0. Op 15 september volgt dan de release van Destiny: The Taken King. Met die uitbreiding wil Bungie oplossingen bieden aan heel wat problemen die tijdens het eerste jaar van de shared world-shooter zijn komen bovendrijven. Hive-god Oryx brengt bij zijn aankomst in ons zonnestelsel niet alleen een leger Taken met zich mee, maar ook heel wat nieuwigheden en veranderingen die het leven van trouwe Guardians beďnvloeden. Hieronder vind je een overzicht.

Rhys en Fiona zijn terug voor het voorlaatste hoofdstuk van Tales from the Borderlands. In Escape Plan Bravo gaat het olijke duo de ruimte in. Aan het eind van de vorige aflevering bevonden ze zich in een benarde situatie. Een crimineel meesterbrein heeft Rhys, Fiona en compagnie gevangen genomen. Nu stuurt ze hen naar het hoofdkwartier van de duivelse Hyperion-organisatie: ruimtestation Helios. Om daar te geraken heb je een plan nodig.

AanraderGears of War: Ultimate Edition review

Scherp als een kettingzaag.

Wanneer je aan Gears of War denkt, dan zijn er bepaalde beelden die onmiddellijk voor je ogen komen zweven. Gespierde soldaten zonder nek. Machinegeweren met een kettingzaagbajonet. Ontwikkelaar The Coalition heeft met Gears of War: Ultimate Edition nu de eerste game in de serie nu voor een nieuw platform en een nieuwe generatie opnieuw gemaakt. Is de kettingzaag nog altijd even scherp, of hebben de jaren de glans er afgehaald?

Met Rise of the Tomb Raider zetten Crystal Dynamics en Lara Croft de reis verder die ze in 2013 begonnen zijn. De bad-ass heldin draait al sinds 1996 mee in de gamesindustrie, maar de laatste Tomb Raider was een poging om de serie nieuw leven in te blazen. Nu moet het de reeks gaande houden.

Eerste Vorige