Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Quantum Break - 5 dingen die je moet weten

Tijd voor actie.

Vandaag komt Quantum Break uit, het nieuwe project van Remedy Entertainment. De studio vergaarde bekendheid met de oorspronkelijke twee Max Payne-games en met de avonturen van schrijver Alan Wake. Kenneth beoordeelde de game alvast in zijn Quantum Break review. Ben je nog niet helemaal op de hoogte? Dan vertellen we je hier vijf dingen die je moet weten over de game.

1. Niet alleen een game, maar ook een televisiereeks

Het verhaal van Quantum Break bestaat uit vijf 'acts' of hoofdstukken. Aan het einde van de eerste vier krijg je telkens een aflevering uit de gelijknamige televisiereeks voorgeschoteld. Deze afleveringen duren twintig minuten en passen zich aan naargelang sommige keuzes die je doorheen het spelen maakt. Op de Xbox One kan je de afleveringen downloaden of gewoon streamen, bij de pc-versie is enkel streamen mogelijk.

2. Quantum Break is de evolutie van de Bullet Time uit Max Payne

Max Payne kan de tijd vertragen om in Bullet Time in slow-motion zijn vijanden uit te schakelen. Quantum Break-hoofdpersonage Jack Joyce kan dan weer de tijd vertragen, door de tijd sprinten, de tijd rond vijanden doen stilstaan of zichzelf in een tijdsschild hullen.

3. Er zijn heel wat bekende gezichten te vinden

Om de game en de televisiereeks dichter bij elkaar te brengen zijn nagenoeg alle personages in Quantum Break op echte acteurs gebaseerd. Hoofdpersonage Jack Joyce wordt vertolkt door Shawn Ashmore, die eerder al in de X-Men-films Iceman speelde. Antagonist Paul Serene krijgt gestalte door Aidan Gillen, ook bekend als Petyr 'Littlefinger' Baelish uit Game of Thrones. Andere bekende gezichten zijn Lance Reddick, Dominic Monaghan en Courtney Hope.

4. De pc-versie is Windows Store-only

De recent aangekondigde pc-versie van Quantum Break komt op dezelfde dag uit als de Xbox One-versie. Je kan die enkel verkrijgen via de Windows Store op Windows 10 en niet via Steam of GOG. De game ondersteunt wel hogere resoluties en framerates op pc: de televisiereeks kun je zelfs in 4K streamen.

5. Remedy is Alan Wake nog niet vergeten

Quantum Break is een volledig nieuw universum, maar dat houdt ontwikkelaar Remedy niet tegen om ettelijke verwijzingen naar het mysterieuze lot van Alan Wake in de game te verwerken. Sommige hiervan zijn beter verborgen dan andere, maar één ding is duidelijk: het verhaal van Alan Wake is nog niet klaar.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Over de auteur
Kenneth De Muyt avatar

Kenneth De Muyt

Redacteur

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Reacties