Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

ReCore - 5 dingen die je moet weten

De kern van de zaak.

Op 16 september komt ReCore uit: een samenwerking tussen de ontwikkelaars Comcept en Armature Studios. In de game kruip je in de huid van Joule, die na honderden jaren in cryoslaap op een potentiële vervangplaneet voor de aarde aankomt. Eenmaal daar blijkt alles echter in het honderd te zijn gelopen. Hier zijn vijf dingen die je zeker over deze game moet weten.

Cover image for YouTube video

1. Ontwikkeld door een sterrenteam

Aan ReCore hebben heel wat bekende namen uit de game-industrie meegewerkt. Denk maar aan Keiji Inafune, een van de makers van Mega Man. Metroid Prime-maker Mark Pacini had ook tijdens de ontwikkeling van ReCore de teugels in handen. Het verhaal van de game werd dan weer neergepend door Joseph Staten, een Bungie-veteraan die eerder al verantwoordelijk was voor Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 3: ODST.

2. Combineert meerdere genres

ReCore combineert gameplay van heel wat verschillende genres. De game is een actie-avontuur, platformer, third person-shooter, puzzelgame en role-playing game ineen. Je kunt het hoofdpersonage Joule, haar wapens en haar robotvrienden upgraden naarmate je voortgang maakt.

3. Robot Wars

Het hoofdpersonage Joule is niet alleen in haar strijd tegen de meute bloeddorstige robots. Zelf draagt ze ook een robot core bij zich. Die kan ze in zes verschillende robottypes stoppen. De robot staat haar dan bij tijdens het gevecht. Met haar grappling hook kan ze de cores uit vijandige robots trekken, om haar eigen metgezel van extra energie te voorzien. Als je een robot verslaat zonder zijn core te verwijderen, kun je met zijn onderdelen je eigen robotische compagnons upgraden.

4. Kleurencombo's

Er zijn vier verschillende types munitie te vinden in ReCore, die allemaal een eigen kleur hebben. Gebruik de juiste kleur van munitie tegen de juiste kleur van vijand om extra schade te doen en zo gemakkelijker je personage te upgraden. Ook je robots hebben een kleur: in de juiste situatie kan iedere robot zo nog extra zijn mannetje staan.

5. Eerste Play Anywhere game

ReCore is de eerste game die onder het Xbox Play Anywhere-programma valt. Als je de game digitaal aanschaft in Microsoft's Xbox One-winkel, krijg je er de Windows 10-versie gratis bij. Savegames en achievements dragen ook over tussen de twee versies, zodat je kunt spelen zelfs als je niet bij je console bent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

ReCore

Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Kenneth De Muyt avatar

Kenneth De Muyt

Redacteur

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Reacties