Nieuwe South Park game in ontwikkeling

Afwachten hoe vulgair de titel gaat zijn.

Er is een nieuwe South Park game in ontwikkeling. Dat onthult een rapport van Bloomberg. De game is in 3D en wordt ontwikkeld door een interne studio van South Park-bedenkers Trey Parker en Matt Stone.

Het rapport gaat in op een deal van in totaal 900 miljoen dollar die het duo met ViacomCBS heeft gesloten. Naast de game bevat de deal ook afspraken omtrent de ontwikkeling van het dertigste seizoen en de veertiende film van de populaire animatiereeks.

De samenwerking met Ubisoft is dus stopgezet. Dat Franse bedrijf was de uitgever van de vorige twee South Park-titels, South Park: The Stick of Truth (2014) en South Park: The Fractured but Whole (2017). Die laatste game werd ook door Ubisoft zelf ontwikkeld.

12

"We doen wat we willen, en ze steunen ons daarin," had Matt Stone te zeggen over de creatieve controle die hij en zijn collega Trey Parker hebben over het project.

Over de details van de game is verder enkel speculatie. Wel hebben Stone en Parker eerder al laten weten dat ze graag een openwereldgame willen maken. Deze keer betalen ze het spel ook uit eigen zak, zodat ze dichter bij de ontwikkeling staan.

Hopelijk doet de nieuwe game het beter dan zijn voorganger. Die werd slechts matig onthaald, zoals je leest in onze South Park: The Fractured but Whole review.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread