Gamereleases augustus 2020 - De 7 opvallendste games van deze maand

Met onder andere Fast and Furious Crossroads, Horizon Zero Dawn (pc) en Project CARS 3.

Het is komkommertijd, dus het is goed zoeken naar interessante nieuwe games. In juli kon je onder meer met Ghost of Tsushima en Paper Mario: The Origami King aan de slag, maar wat heeft de komende maand voor je in petto? Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van augustus 2020.

Fast & Furious Crossroads

Datum: 7 augustus 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Fast & Furious: Showdown uit 2013 is op zijn zachtst gezegd een autowrak. Dit keer is niet Firebrand Games maar Slightly Mad Studios verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een Fast & Furious-game. Van de studio achter de Project CARS-games hebben we stiekem toch een stuk meer vertrouwen in een positief resultaat.

Horizon Zero Dawn

Datum: 7 augustus 2020
Platform(s): pc

Horizon Zero Dawn wordt als een van de beste PS4 games beschouwd, dus het is boffen voor pc-gamers dat de game nu ook voor hun platform beschikbaar is. De pc-versie bevat naast de hoofdgame ook The Frozen Wilds DLC. Verder kun je vooral ultrawide-ondersteuning, framerates tot 120 fps en andere grafische verbeteringen verwachten.

Total War Saga: Troy

Datum: 12 augustus 2020
Platform(s): pc

De spin-off van de Total War-reeks speelt zich af tijdens de mythologische Trojaanse oorlog in de oudheid. Denk bijvoorbeeld aan de Amazonen als fractie, Achilles als held en Centaurs als cavalerie. Interessant om te weten: Total War Saga: Troy is als stunt op de dag van de release gratis in de Epic Game Store te downloaden.

EA Sports UFC 4

Datum: 14 augustus 2020
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Terwijl de UFC-vechters Fight Island inmiddels weer achter zich gelaten hebben, kunnen de digitale kemphanen zich opmaken voor de vierde UFC-game van EA Sports. In dit deel zijn de vechttechnieken verbeterd, is er een nieuwe carrièremodus, kun je online Blitz Battles aangaan en zijn er enkele nieuwe omgevingen waaronder Backyards.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition

Datum: 27 augustus
Platform(s): PlayStation 4, Switch, Android, iOS

Het is alweer ruim vijftien jaar geleden sinds deze action-RPG op de GameCube neerstreek. Naast een audiovisuele update en dertien nieuwe dungeons krijgt de remaster cross-platformmultiplayer. Voor een flinke dosis Final Fantasy-nostalgie ben je met deze game aan het goede adres.

Project CARS 3

Datum: 28 augustus 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Er is veel over alle features in Project CARS 3 te schrijven. Het opvallendste nieuwtje is echter de weg die de door Codemasters overgenomen ontwikkelaar Slightly Mad Studios inslaat: terwijl de vorige twee Project CARS-games als racesims beschouwd kunnen worden, gaat het derde deel meer de arcadekant op.

Wasteland 3

Datum: 28 augustus 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

De Wasteland 3 release werd door corona enkele maanden uitgesteld, maar ontwikkelaar inXile Entertainment heeft die extra tijd wel benut om feedback op de bèta te verwerken. De turn-based-RPG speelt zich dit keer af in het postapocalyptische Colorado. De grootste nieuwe feature is de multiplayer waardoor je de campaign samen met een vriend of vriendin kunt spelen.

Ook interessant...

  • Microsoft Flight Simulator (17 augustus 2020 - pc)
  • Tell Me Why - Chapter 1 (27 augustus 2020 - pc, Xbox One)
  • Madden NFL 21 (28 augustus 2020 - pc, PlayStation 4, Xbox One)
  • Serious Sam 4 (augustus 2020 - pc, PlayStation 4, Xbox One, Stadia)
  • Baldur's Gate 3 early access (augustus 2020 - pc)

De opvallendste gamereleases van juli 2020 lees je hier.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread