Xbox Game Studios games blijven de komende jaren cross-gen

Geen gedwongen upgrade naar next-gen.

Microsoft laat weten dat alle games van Xbox Game Studios de komende jaren cross-gen blijven en dus zowel op de Xbox One als de Xbox Series X uitkomen.

Het bedrijf wil zijn gebruikers immers niet dwingen om meteen over te stappen naar de Xbox Series X. De aanpak van Microsoft verschilt daarmee grondig van die van concurrent Sony. Dat bedrijf liet eind mei immers weten dat PlayStation 5 games niet speelbaar zijn op de PlayStation 4.

12

"We willen dat elke game van Xbox Game Studios beschikbaar blijft voor alle Xbox-gebruikers. We hebben dan ook besloten om alle Xbox Series X-games zoals Halo Infinite ook uit te brengen op de Xbox One. We willen je immers niet dwingen om te upgraden naar de Xbox Series X om Xbox exclusives te blijven spelen," aldus Xbox-topman Phil Spencer.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf met dat nieuws naar buiten komt. Eerder liet Microsoft al weten dat het Xbox Series X first-party exclusives de eerste twee jaar nog naar de Xbox One komen. In ander Microsoft-nieuws laat het bedrijf weten dat de productie van de Xbox One X en de Xbox One S All-Digital Edition wordt stopgezet.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread