Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft stopt productie Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition

Xbox One S blijft wel in productie.

Microsoft staakt de productie van de Xbox One X en de Xbox One S All-Digital Edition. Dat maakt een woordvoerder van het bedrijf bekend.

Eind vorige week verspreidde een medewerker van het Amerikaanse Target het gerucht dat Microsoft geen Xbox one S en Xbox one X consoles meer zou produceren. De persoon in kwestie vermoedde op basis daarvan dat de Xbox Series X iets vroeger zou lanceren dan verwacht.

Dat gerucht blijkt niet volledig te kloppen. Een woordvoerder van het bedrijf laat namelijk weten dat Microsoft enkel stopt met de productie van de Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition. De productie van de Xbox One S-console gaat voorlopig wel verder.

Het bedrijf raadt geïnteresseerde kopers van de reguliere Xbox One aan om eerst de voorraad bij hun lokale handelaar te checken.

Microsoft laat in ander nieuws weten dat het op 23 juli de Xbox Series X exclusive games voorstelt. Microsoft-topman Aaron Greenberg bevestigde nogmaals in een tweet dat die show enkel rond games zal draaien en dat je dus niets extra zal ontdekken over de Xbox Series X.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties