Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'PS5 games zijn niet speelbaar op PS4'

Maar laat PlayStation 4 voorlopig niet in de steek.

Sony Interactive Entertainment-topman Jim Ryan laat in een interview weten dat PlayStation 5-games niet speelbaar zijn op de PlayStation 4. Die beslissing nam het bedrijf omdat het gelooft in generaties en omdat een next-gen console bepaalde functies en voordelen biedt die de vorige generatie niet heeft.

Sony vindt dat ontwikkelaars het meeste uit hun games moeten kunnen halen. Games downscalen voor de PS4 zou dus een belemmering zijn. Dat betekent echter niet dat Sony PlayStation 4-gemeenschap laat vallen. Die console krijgt volgens Ryan ook de komende jaren nog ondersteuning en games.

Cover image for YouTube videoThe Road to PS5

Langs de andere kant wilt Sony wel dat PlayStation 4-games speelbaar zijn op de PlayStation 5. Ontwikkelaars die na 13 juli nieuwe games voor certificering aanleveren bij Sony moeten die games ook op de PlayStation 5 speelbaar maken. Voor die datum is dat niet verplicht, maar Sony raadt dit wel sterk aan.

Over welke games het zoal gaat, onthult Sony volgende week in de PS5-games persconferentie. Concurrent Microsoft volgt de strategie van Sony niet en onthulde eerder dat Xbox Series X first-party exclusives de eerste twee jaar nog naar de Xbox One komen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties