Sega maakt bekend dat er remastered versies van Shenmue 1 en 2 in de maak zijn. De remastered versies lanceren later dit jaar als een pakket voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Sega wil met de nieuwe versies 'trouw blijven aan de originele games', maar tegelijk ook de games voldoende moderniseren. Zo krijgen beide games een aanpasbare resolutie en grafische opties, een gemoderniseerde user interface en de mogelijkheid om de games zowel met Japanse als Engelse stemmen te spelen.

De eerste Shenmue lanceerde in 2000 voor de Dreamcast en was tot nu toe enkel voor die console beschikbaar. Shenmue lanceerde een jaar later voor de Xbox. Via de remasters zijn beide games nu voor het eerst speelbaar op dezelfde console.

Een exacte releasedatum is er nog niet. Het lijkt echter logisch dat de remasters uitkomen voor de lancering van Shenmue 3. Vorig jaar maakte Sega bekend dat de Shenmue 3 release is uitgesteld naar de tweede helft van 2018.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Shenmue 1 en 2 release bekendgemaakt

Gelekt door Major Nelson.

Planetside Arena aangekondigd

Eindelijk nog eens een game met een Battle Royale-modus.

Planetside Arena aangekondigd

Eindelijk nog eens een game met een Battle Royale-modus.

Advertentie