Skip to main content

The Rogue Prince of Persia release uitgesteld

Omdat Hades 2 te populair is.

Image credit: Evil Empire

Ontwikkelaar Evil Empire stelt de release van The Rogue Prince of Persia uit. Normaal gezien kon je vanaf 14 mei met de Early Access-versie aan de slag, maar de release wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum later deze maand. Een exacte nieuwe releasedatum volgt komende maandag.

Vooral de reden voor het uitstel is opvallend. Eerder deze week kwam namelijk ook Hades 2 in Early Access uit, en die game is momenteel razend populair. Na minder dan 24 uur had die game al meer dan honderdduizend gelijktijdige spelers.

Bekijk op YouTube

Via een bericht op X meldt Evil Empire dat "iedereen en diens moeder momenteel Hades 2 speelt, inclusief de ontwikkelaars van The Rogue Prince of Persia". Evil Empire heeft naar eigen zeggen "vertrouwen in The Rogue Prince of Persia, maar het gebeurt nu eenmaal niet vaak dat een game in hetzelfde genre en een van de meest verwachte games van 2024 een week voor je eigen game uitkomt".

The Rogue Prince of Persia is de nieuwe game van de makers van Dead Cells. Het is opnieuw een roguelite metroidvania, maar dit keer in het universum van The Prince of Persia.

Het zijn drukke tijden voor de prins. Eerder dit jaar scoorde hij ook al, zoals je in onze Prince of Persia: The Lost Crown review leest.

Read this next