Skip to main content

Asus kondigt ROG Ally X aan

Evolutie, geen revolutie.

Hardwareproducent Asus werkt aan een verbeterde versie van de ROG Ally. De ROG Ally X zal even krachtig zijn, maar krijgt wel enkele welgekomen verbeteringen.

Asus deelt voorlopig nog geen details, maar de ROG Ally X zou een grotere batterij bevatten die "meer dan dertig tot veertig procent meer capaciteit heeft".

Daarnaast heeft de nieuwe versie meer geheugen, een grotere M.2 SSD-slot en kun je onderdelen zoals de joysticks eenvoudiger vervangen. De opening voor de SD-kaart komt dan weer op een andere plaats om oververhitting te voorkomen.

Bekijk op YouTube

Ook eigenaars van de huidige ROG Ally kunnen meegenieten van de update. Qua software komt er namelijk een nieuwe versie van Armoury Crate met onder andere de mogelijkheid om controllerprofielen met andere gebruikers te delen.

De officiële onthulling van de ROG Ally X volgt op 2 juni. Het lijkt er echter op dat Asus met zijn nieuwe handheld de grootste problemen van de eerste versie aanpakt. In onze ROG Ally review haalden we de batterijduur nog aan als belangrijkste minpunt.

Om dat probleem op te lossen kun je wachten op de ROG Ally X of een kijkje nemen in onze vijf tips om het maximum uit je ASUS ROG Ally te halen.

Read this next