Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shenmue-maker overweegt prequel zoals Yakuza 0

Werkt momenteel mee aan nieuwe game.

Artwork of Shenmue 1 and 2
Image credit: Sega

Shenmue-maker Yu Suzuki laat in een interview met IGN Japan weten dat hij overweegt om een prequel van de Shenmue-reeks te maken. Met die prequel wil hij de reeks nieuw leven inblazen en nieuwe spelers aantrekken. In het interview verwijst hij naar Yakuza 0 als voorbeeld.

Suzuki wil de straten van Dobuita opnieuw opbouwen in een andere engine en ze voorzien van moderne visuele effecten en meer details. Daarnaast zou hij graag het verhaal van de andere Shenmue-titels in deze prequel via speelbare flashbacks vertellen.

Naast een Shenmue-prequel heeft Suzuki nog 'verschillende ideeën voor andere games in zijn hoofd'. Ook werkt hij momenteel aan een nieuwe titel waarover hij nog niets kan zeggen. Krijgen we binnenkort een aankondiging voor Shenmue 4?

Shenmue 3 kwam bijna vier jaar geleden uit voor pc en PlayStation 4. Op onze website vind je de Shenmue 3 review van Carl.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Shenmue 1 & 2

Video Game

Shenmue III

PS4, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties