Retro Games Ltd heeft een Indiegogo-campagne gestart voor THE 64, een nieuwe variant van de Commodore 64.

In de campagne zijn zowel THE 64 als THE 64SX aangekondigd. Dit zijn respectievelijk een kleinere versie van de oorspronkelijke Commodore 64 en een handheld.

De specificaties van THE 64 zijn nog niet vastgelegd, maar Retro Games Ltd geeft aan dat beide consoles onder andere HDMI output, meerdere SID chips en ondersteuning voor SD-kaarten krijgen. Beide consoles worden tevens geleverd met een aantal klassieke games.

Op het moment van schrijven loopt de indiegogo-campagne nog een maand. De Backer-beloningen zijn onder andere je naam op de printplaat, een versie van chroom of een pakket met zowel de computer als de handheld.

Dit is niet het eerste Commodore 64-project waar Retro Games Ltd aan werkt. Eerder heeft het team achter het apparaat ook de Direct-to-TV C64 ontwikkeld, een joystick die je direct op de TV aansluit.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content