ARK: Survival Evolved aangekondigd

Jurassic Park in MMO-formaat.

Ontwikkelaar Wildcard Studios heeft maandag ARK: Survival Evolved aangekondigd. Daarbij liet Wildcard ook meteen een eerste trailer zien.

ARK: Survival Evolved is in ontwikkeling voor de Mac, pc, PlayStation 4 en Xbox One. In juni brengt Wildcard een bètaversie voor de pc op Steam Early Access uit.

Wildcard is een nieuwe ontwikkelaar die uit 'veteranen' op het gebied van gameontwikkeling bestaat. Het is echter onduidelijk aan welke games de staf heeft gewerkt. Wel zijn ze extreem ambitieus voor dit nieuwe project: "Wij hopen een van de meest ambitieuze, hardcore grootschalige overlevingservaringen ooit te maken." De studio haalt zijn inspiratie uit dinosaurusfilms als Jurassic Park en Dinotopia.

De pc-versie staat voor de zomer van 2016 gepland, maar Wildcard heeft nog geen releasedatum voor de consoleversies vastgelegd. Er is wel al ondersteuning voor virtual reality aangekondigd, wat volgens de studio de beste manier is om de game te spelen.

ARK loopt op de Unreal Engine 4, en volgens Wildcard bestaat de trailer uit live online gameplay. Wildcard zegt op Facebook ook dat er op de pc veel mogelijkheden zijn om mods te maken.

Bekijk hier de trailer van ARK: Survival Evolved!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Imre Himmelbauer

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread