Skip to main content

5 opvallende gamereleases augustus

Met onder meer Uncharted: The Lost Legacy, Mario + Rabbids en Ark: Survival Evolved.

Het is nog steeds komkommertijd, maar toch gaan we geleidelijk richting de najaarspiek. De gamereleases van juli brachten onder meer Splatoon 2 en Final Fantasy 12 The Zodiac Age. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende games lees je hieronder.

Hellblade: Senua's Sacrifice

Datum: 8 augustus
Platform(s): pc, PlayStation 4

Hellblade is de nieuwste game van Ninja Theory. De game is gebaseerd op de Noorse en Keltische mythologie waarin de psychoses van Senua centraal staan. Ninja Theory bestempelt de hack-and-slasher als een 'onafhankelijke AAA-game' aangezien het de game zelf ontwikkelt en uitbrengt. De Britse studio werkte eerder aan games als Heavenly Sword, DmC: Devil may Cry en Disney Infinity 3.0.

Bekijk op YouTube

Uncharted: The Lost Legacy

Datum: 22 augustus 2017
Platform(s): PlayStation 4

Met Uncharted 4: A Thief's End zou de serie tot een einde komen, maar ontwikkelaar Naughty Dog komt toch met een spin-off op de proppen. The Lost legacy is een standalone game zonder Nathan Drake in de hoofdrol, maar haalt wel twee bekende gezichten van stal. Zo speel je als de notoire dievegge Chloe Frazer en krijg je hulp van de bikkelharde huursoldaat Nadine Ross. De game speelt zich na de gebeurtenissen van het vierde deel af waarbij je op zoek naar een kostbare slagtand naar India trekt.

Hier lees je alle Uncharted: The Lost legacy info die je moet weten.

Bekijk op YouTube

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Datum:29 augustus 2017
Platform(s): Switch

Het is nog even wachten op Mario's eigen avontuur, maar de besnorde loodgieter loopt zich eind augustus alvast warm op de Nintendo Switch. Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een unieke samenwerkingsverband tussen Nintendo en Ubisoft. Mushroom Kingdom verkeert in chaos waardoor Mario, Luigi, Yoshi, Princess en vier lookalike Rabbids de handen ineen slaan om orde in het koninkrijk te scheppen. Tot ieders verbazing gaat het om een XCOM-achtige RPG met turn-based combat en exploratie-elementen.

Hier lees je alle Mario + Rabbids: Kingdom Battle info die je moet weten.

Bekijk op YouTube

Ark: Survival Evolved

Datum: 27 augustus
Platform(s): pc, PlayStation 4 en Xbox One

Ark: Survival Evolved gaat na twee jaar uit Early Access. In de open world survival game draait het allemaal om survival of the fittest. Je ontwaakt halfnaakt op een strand en moet vervolgens op een eiland vol gevaarlijke beesten zien te overleven. Overigens vormen niet alleen megapiranha's, Tyrannosaurussen en vliegende draken een gevaar, want afhankelijk van de serverinstellingen kunnen ook andere spelers je als een prooi zien.

Bekijk op YouTube

Life is Strange: Before The Storm

Datum: 31 augustus 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Life is Strange is een episodische adventure game die in 2015 enorm wist te verrassen. De prequel Before The Storm speelt zich drie jaar voor de gebeurtenissen van het eerste deel af. Dit keer speel je niet als Max maar als de zestienjarige Chloe. In de drie episodes staat de vriendschap tussen haar en Rachel centraal. In tegenstelling tot het eerste deel kun je niet tijdreizen, maar heeft elke keuze wel nog steeds invloed op het verloop van het verhaal.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten…

LawBreakers
8 augustus 2017 - pc

Sonic Mania
25 augustus 2017 - pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Madden NFL 18
25 augustus 2017 - PlayStation 4, Xbox One

F1 2017
25 augustus 2017 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Yakuza Kiwami
29 augustus 2017 - PlayStation 4

XCOM 2 - War of the Chosen DLC
29 augustus 2017 - pc

Read this next