Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ark 2 uitgesteld naar eind 2024

Eerste game krijgt next-gen remaster.

Ark 2 wordt uitgesteld naar het einde van 2024. Daarnaast brengt ontwikkelaar Studio Wildcard in augustus 2023 ook een next-gen remaster Ark: Survival Ascended uit voor pc, Playstation 5 en Xbox Series X/S.

De sequel wordt naar eind 2024 uitgesteld omdat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om een "uitzonderlijke en lonende ervaring te creëren voor spelers". Verder heeft hij ook Unreal Engine 5 nog niet helemaal onder de knie en heeft hij meer tijd nodig om alles uit die engine te halen.

Ark: Survival Ascended is een remaster van Ark: Survival Evolved en bevat de The Island-map, de Survival of the Fittest-modus en op termijn ook alle “Non-Canon” DLC maps van de originele game. Daarnaast krijg je in deze remaster ook toegang tot cross-platform multiplayer, cross-platform modding en verbeteringen op vlak van de gamebalans, QOL en gameplay.

Spelers op pc en Xbox Series X/S krijgen als enigen de kans om Survival Ascended en Ark 2 samen te kopen via de Ark Respawned Bundle. PlayStation 5-gebruikers kunnen beide titels niet samen aanschaffen en moeten dus de next-gen remaster afzonderlijk kopen.

De prijzen van de bundel zijn voorlopig enkel in dollar bekend, maar we denken dat beide edities respectievelijk € 50 en € 40 gaan kosten.

Meer details over beide games, toekomstige updates en andere nieuwe onthullingen over deze game, lees je in het bijbehorende blogbericht op de Ark-website.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties