Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ark 2 uitgesteld naar eind 2024

Eerste game krijgt next-gen remaster.

Ark 2 wordt uitgesteld naar het einde van 2024. Daarnaast brengt ontwikkelaar Studio Wildcard in augustus 2023 ook een next-gen remaster Ark: Survival Ascended uit voor pc, Playstation 5 en Xbox Series X/S.

De sequel wordt naar eind 2024 uitgesteld omdat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om een "uitzonderlijke en lonende ervaring te creëren voor spelers". Verder heeft hij ook Unreal Engine 5 nog niet helemaal onder de knie en heeft hij meer tijd nodig om alles uit die engine te halen.

Ark: Survival Ascended is een remaster van Ark: Survival Evolved en bevat de The Island-map, de Survival of the Fittest-modus en op termijn ook alle “Non-Canon” DLC maps van de originele game. Daarnaast krijg je in deze remaster ook toegang tot cross-platform multiplayer, cross-platform modding en verbeteringen op vlak van de gamebalans, QOL en gameplay.

Spelers op pc en Xbox Series X/S krijgen als enigen de kans om Survival Ascended en Ark 2 samen te kopen via de Ark Respawned Bundle. PlayStation 5-gebruikers kunnen beide titels niet samen aanschaffen en moeten dus de next-gen remaster afzonderlijk kopen.

De prijzen van de bundel zijn voorlopig enkel in dollar bekend, maar we denken dat beide edities respectievelijk € 50 en € 40 gaan kosten.

Meer details over beide games, toekomstige updates en andere nieuwe onthullingen over deze game, lees je in het bijbehorende blogbericht op de Ark-website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Ark 2

Xbox Series X/S, PC

Ark: Survival Ascended

Video Game

See 1 more

ARK: Survival Evolved

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties