Nintendo brengt Tomodachi Life op 6 juni uit

Animal Crossing meets The Sims meets Mii's.

Nintendo lanceert Tomodachi Life op 6 juni voor de Nintendo 3DS. Dat maakt het bedrijf bekend in een Nintendo Direct-uitzending die helemaal in het teken staat van de game. Het is de eerste keer dat de Tomodachi-reeks Europa aandoet.

Tomodachi Life draait om verschillende Mii's die met elkaar op een eiland wonen. Deze Mii's van jezelf en van vrienden en familie zijn voor het eerst voorzien van een stem en een persoonlijkheid. Zodra de Mii's onder elkaar zijn, levert dat allerlei bizarre situaties op.

tomo

"Het is lastig uit te leggen," stelt marketingmanager Bill Trinen in een interview met IGN. "Op het eerste gezicht lijkt de game op Animal Crossing of een simulatiegame, maar we zien de game zelf niet echt als een sim. Dit is een levende wereld, een alternatieve realiteit waar de Mii's van de mensen die je in het echte leven kent samenkomen. Dat resulteert in hilarische taferelen en onverwachte momenten," aldus Trinen.

Nintendo Nederland geeft voorbeelden in een toegezonden persbericht: "Voor het eerst gedragen Mii-personages zich op basis van de persoonlijke kenmerken die jij voor ze hebt gekozen, zodat het drama zich voor je ogen ontvouwt. Misschien wordt een popster wel verliefd op jouw evenbeeld. Of springt je moeder op het podium om heavy metal-songs te brullen. Of misschien word je beroemd door in stijlvolle of grappige outfits poses aan te nemen op de catwalk van een modeshow."

Voor iedere Mii die zich in je wereld schaart, verandert de plot. Het verhaal is daarbij te be´nvloeden door bepaalde karakters cadeautjes te geven, zoals hun favoriete eten of versieringen voor hun appartement. De volledige Nintendo Direct-uitzending met daarin een greep uit de mogelijkheden kijk je hieronder terug.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread