Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van de maand juni

Met o.a. Murdered: Soul Suspect, Tomodachi Life en GRID: Autosport.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux aan het begin van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van gamereleasedata.

Wildstar

Releasedatum: 3 juni 2014
Platform(s): pc

Tussen 8 en 18 mei was er nog een open bèta, maar op 3 juni gaat Wildstar volledig op groen. De MMORPG speelt zich af op de kleurrijke planeet Nexus. De setting is een mix tussen sciencefiction en het Wilde Westen. Uitgever NCSOFT zegt met Wildstar het genre op de schop te willen gooien door veel MMO-zaken net even anders te doen, zoals het vechtsysteem. Om de pc-game te kunnen spelen is een maandelijks abonnement vereist. Daarnaast is er de mogelijkheid in-game krediet op te bouwen en dit om te zetten in speeltijd.

Cover image for YouTube video

Murdered: Soul Suspect

Releasedatum: 6 juni 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In Murdered: Soul Suspect kruip je in de huid van rechercheur Ronan O'Conner. Je staat aan het begin van een bijzondere moordzaak, namelijk die van jezelf. Als geest keer je terug naar de plek des onheils en ga je met behulp van bovennatuurlijke krachten op zoek naar je moordenaar. De action-adventure van ontwikkelaar Airtight Games (Quantum Conundrum) geeft daarmee een bijzondere draai aan het klassieke 'who dunnit'-thema. Verwacht rond de relasedatum een review op Eurogamer Benelux.

Cover image for YouTube videoMurdered: Soul Suspect - "The Bell Killer" Trailer [EU]

Tomodachi Life

Releasedatum: 6 juni 2014
Platform(s): Nintendo 3DS

Tomodachi Life is een simulatiegame waarbij je Mii-personages op een eiland tot leven komen en interacties uitvoeren met andere Mii-personages. Nintendo's The Sims-variant kwam eerder al in Japan uit en is daar een groot succes. De laatste tijd is er echter enige controverse rondom homoseksualiteit in Tomodachi Life, waarbij relaties tussen Mii's van hetzelfde geslacht zijn uitgesloten. Nintendo heeft excuses aangeboden, maar verandert niet aan het spelontwerp. De game wordt geleverd met twee Tomodachi Welcome-versies, twee gratis downloadbare demo's voor vrienden of familie.

Cover image for YouTube video

EA Sports UFC

Releasedatum: 17 juni 2014
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

De Ultimate Fighting Championship (UFC) is de grootste Mixed Martial Arts-organisatie in de wereld. EA Sports UFC is een realistische vechtgame en de eerste UFC-game voor de nieuwe consoles. Electronic Arts heeft na het faillissement van uitgever THQ in 2013 de exclusieve rechten van de UFC gekregen. EA Sports UFC tracht dan ook een waardige opvolger van de UFC Undisputed-serie te worden. Bestel je de game alvast, dan krijg je Bruce Lee als speelbaar personage.

Cover image for YouTube videoEA SPORTS UFC Gameplay Series - The Ultimate Fighter Career Mode

GRID: Autosport

Releasedatum: 27 juni 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

GRID: Autosport is de derde game in de GRID-reeks. De racer is geen simulatiegame, maar er wordt wel de nodige aandacht besteed aan het finetunen van de snelle bolides. Codemasters zegt naar de fans geluisterd te hebben, wat onder andere resulteert in de herintroductie van de cockpit view. Met GRID: Autosport wordt het onderhand erg druk op het circuit, wat reden voor Carl bleek om de racegames van 2014 (en een paar uit 2013) eens op een rijtje te zetten. Met wie gaat Codemasters de concurrentie zoal aan?

Cover image for YouTube videoDiscipline Focus // Touring // GRID Autosport

Sniper Elite 3

Releasedatum: 27 juni 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In Sniper Elite 3kruip je voor de derde keer in de huid van sluipschutter Karl Fairburne. Het verhaal speelt zich net als de voorgaande delen tijdens de Tweede Wereldoorlog af. Dit keer trek je naar Noord-Afrika, om daar nazi's af te maken. De iconische X-Ray Killcam maakt wederom zijn opwachting, waardoor je in slow motion de kogelimpacts van je langeafstandsschoten aanschouwt. Wanneer je de game alvast besteld krijg je toegang tot de bonusmissie 'Hunt the Grey Wolf,' waarin Hitler je doelwit is.

Cover image for YouTube videoSniper Elite 3 "101" Gameplay Trailer

Transformers: Rise of the Dark Spark

Releasedatum: 27 juni 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo 3Ds, Wii U, Xbox 360, Xbox One

De Autobots en Decepticon trekken wederom tegen elkaar ten strijde, maar dit keer in de zoektocht naar het relikwie Dark Spark. Transformers: Rise of the Dark Spark slaat een brug tussen de vorige twee Cybertron-games en de aankomende film Transformers: Age of Extinction, die vanaf 27 juni in de bioscopen draait. Transformers: Rise of the Dark Spark is op alle platforms een third-person shooter, met uitzondering van de Nintendo 3DS. Hier betreft het een strategische role-playing game.

Cover image for YouTube videoTransformers: Rise of the Dark Spark Gameplay Trailer [UK]

Valiant Hearts: The Great War

Releasedatum: 27 juni 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog plaats vond. Valiant Hearts: The Great War gaat over een jonge Duitse soldaat die tijdens de verschrikkingen van deze oorlog zijn Franse geliefde probeert te vinden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van vijf personages, die worden geholpen door een hond. De stripachtige puzzelgame komt van ontwikkelaar Ubisoft Montpellier, onder meer bekend van Beyond Good & Evil en de Rayman-reeks. Net zoals in de laatste Rayman-games en Child of Light wordt de UbiArt Framework-engine ingezet voor een in het oog springende grafische stijl.

Cover image for YouTube videoValiant Hearts: The Great War - Comeback trailer [UK]

Divinity: Original Sin

Releasedatum: 30 juni 2014
Platform(s): Mac, pc

Divinity: Original Sin komt van de Belgische ontwikkelaar Larian Studios. De game is een prequel op Divine Divinity en is mede mogelijk gemaakt door een succesvolle Kickstartercampagne. De role-playing game zou oorspronkelijk in februari uitkomen, maar werd uitgesteld vanwege de feedback die de Gentse studio kreeg. De eerste vijftien uur van de role-playing game waren namelijk een maand voor de oorspronkelijke release al speelbaar via de Steam Early Access. Een preview van Divinity: Original Sin lees je dankzij Bruce alvast op onze website.

Cover image for YouTube videoDivinity: Original Sin - Beta Announcement Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Divinity: Original Sin

PC, Mac

EA Sports UFC

Android, iOS, PS4, Xbox One

See 7 more

Grid Autosport

iOS, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Murdered: Soul Suspect

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Sniper Elite 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Tomodachi Life

Nintendo 3DS

Transformers: Rise of the Dark Spark

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC, Nintendo 3DS

Valiant Hearts: The Great War

iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Wildstar

PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties