Respawn zet Titanfall-cheaters tegen elkaar op

"Het Wimbledon van aimbot-wedstrijden."

Respawn Entertainment treft maatregelen tegen valsspelers in Titanfall. In de pc-versie van de game spelen cheaters sinds kort alleen nog maar tegen elkaar.

De ontwikkelaar heeft sinds de pc-lancering gegevens van cheaters verzameld. De studio maakt hierbij gebruik van de anti-cheat engine FairFight, dat ook in Battlefield 4 van DICE gebruikt wordt. Respawn laat via de officiële website weten dat valsspelers al sinds 21 maart gestraft worden.

Eenmaal 'gepakt' verschijnt bij valsspelers de melding "FairFight: Cheat detected" in de lobby. De cheaters worden vervolgens niet permanent verbannen van de servers, maar spelen enkel nog maar wedstrijden onderling. Respawn noemt dit gekscherend 'het Wimbledon van de aimbot-wedstrijden.'

"Hopelijk is de aimbot waar je voor betaalde de beste die er is, want anders worden de matches met enkel cheaters er in erg frustrerend voor je. Veel succes," aldus Respawn. Met aimbots kunnen cheaters onder andere automatisch richten en schieten, zodat constante en onmenselijke headshots tot de mogelijkheden behoort.

Overigens moeten ook niet-valsspelende gamers op hun hoede zijn. Spelers die een team starten met een cheater krijgen gedurende de sessie dezelfde behandeling. Als je onterecht behandeld denkt te zijn, kun je de ontwikkelaar daarover mailen.

Door Yvo Kieviet.

titan

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread