Obsidian's nieuwe spel heet Project Eternity en wordt een fantasy RPG

Een ode aan Planescape: Torment, Baldur's Gate en Icewind Dale.

Obsidian heeft ons een week beziggehouden met hun teasersite die dagelijks veranderde, maar nooit iets nieuws vrijgaf. Maar nu is de telling afgelopen en zien we eindelijk het ware gezicht van Project X. De game heet vanaf nu Project Eternity ( wat toch nog steeds een working title is) en is een Kickstarter fantasy RPG project dat eigenlijk een ode is aan legendarische RPG's zoals Planescape: Torment, Baldur's Gate en Icewind Dale.

map
OMG EEN MAP!!

Game designers Chris Avellone (lead designer van Planescape: Torment), Tim Cain (bedenker van Fallout) en Josh Sawyer (Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2) vormen de ruggengraat van het project.

Project Eternity zal tactical real-time combat hebben met een pauze systeem. Positionering van party members en coŲrdinatie van aanvallen zullen de sleutels tot succes zijn in het spel.

Je kneedt je eigen held en op je reis kom je andere personages tegen die je kan recruteren. Als de game echt van grond komt, zal je je held kunnen overzetten naar sequels en spin-offs, net zoals in bijvoorbeeld Mass Effect.

Het verhaal gaat volwassen thema's niet uit de weg en legt de speler complexe en moeilijke keuzes voor, volgens de tekst op de Kickstarter pagina.

Obsidian vraagt $1.1 millioen. Momenteel zitten ze al aan een dikke 150.000 dollar met zo'n 1500 backers. Met de gegenereerde hype van de laatste dagen, zal dat bedrag wel binnenrollen, vermoeden we.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Pokťmon Sword en Shield krijgen Expansion Pass

Inclusief heel wat oude en nieuwe Pokťmon.

The Elder Scrolls Online trekt volgend jaar naar Skyrim.

Nu maar hopen dat je geen pijl in je knie krijgt.

Verder op de site...

Fortnite Chapter 2 Season 2 releasedatum bekend

Game maak vanaf dan gebruik van het Unreal Engine 4 Chaos Physics System.

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread