Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tetsuya Nomura niet langer regisseur Final Fantasy 15

Crisis Core-producent Hajime Tabata neemt de fakkel over.

Tetsuya Nomura is niet langer de regisseur van Final Fantasy XV. Die taak is nu aan Hajime Tabata, die eerder al Final Fantasy VII: Crisis Core en Final Fantasy Type-0 regisseerde. Dat kondigt Square Enix aan op de start van de Tokyo Game Show in Japan.

"Na de structuur van het ontwikkelingsteam te analyseren hebben we besloten Hajime Tabata aan te stellen als nieuwe regisseur van Final Fantasy XV", laat Square-Enix' CEO Yosuke Matsuda weten in een statement. "Momenteel werkt Tabata samen met zijn team hard aan het afwerken van Final Fantasy XV om te garanderen dat de game de beste wordt in de reeks tot nu toe."

Tegelijkertijd brengt Square Enix ook een nieuwe trailer uit van Final Fantasy XV, waarin duidelijk is dat actie centraler staat dan in voorgaande games in de bekende RPG-reeks. Mogelijk is dit de reden voor het aanstellen van Hajime Tabata, die met Crisis Core en Type-0 al de nodige ervaring opdeed in het regisseren van actie-games.

Je kan zelf aan de slag met een demo van Final Fantasy XV op 20 maart 2015, Episode Duscae' genoemd. Op die dag staat tevens lancering van de HD-remake van Tabata's Final Fantasy Type-0 op de PlayStation 4 en Xbox One gepland.

Tetsuya Nomura is minstens sinds 2006 verantwoordelijk geweest voor Final Fantasy XV, een game die oorspronkelijk als PlayStation 3-exclusieve titel werd aangekondigd als Final Fantasy Versus XIII. Tevens werkt de producent momenteel aan Kingdom Hearts III.

Cover image for YouTube videoFINAL FANTASY XV TGS 2014 TRAILER

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties