Skip to main content

Nieuwe regels Dungeons & Dragons zijn geïnspireerd door Baldur's Gate 3

Eind dit jaar is het zover.

Image credit: Wizards of the Coast

Wizards of the Coast heeft een update gegeven over de nieuwe regels voor Dungeons & Dragons. In een nieuw toelichtingsfilmpje geeft lead designer Jeremy Crawford bovendien toe dat enkele nieuwe regels er zijn gekomen door Baldur's Gate 3 te spelen.

Het nieuwe Player's Handbook is vanaf 17 september beschikbaar en introduceert onder andere aanpassingen voor de spreuken Cloud of Daggers en Produce Flame. In beide gevallen was Baldur's Gate 3 een directe aanleiding voor de aanpassingen.

Bekijk op YouTube

Zo kun je Cloud of Daggers in het nieuwe systeem verplaatsen, zodat vijanden niet zomaar meer uit aan de spreuk kunnen ontkomen. Daardoor zou de spreuk een stuk nuttiger worden.

Ook de Druid cantrip Produce Flame krijgt een update. Die is volgens Crawford in het huidige systeem - en dus ook in Baldur's Gate 3 - vrij complex om te gebruiken. Dat wordt eveneens aangepakt in het nieuwe systeem.

Op een nieuwe videogame gebaseerd op Dungeons & Dragons is het nog even wachten. Het is wel al duidelijke dat een nieuwe Baldur's Gate niet door Larian Studios zal gemaakt worden. Momenteel is Wizards of the Coast met verschillende ontwikkelaars in gesprek over Baldur's Gate 4.

Read this next