Skip to main content

Wizards of the Coast met verschillende ontwikkelaars in gesprek over Baldur's Gate 4

Maar wie behaalt een critical success?

Baldur's Gate 3's Astarion deep in thought
Image credit: Larian

Ondanks het enorme succes van Baldur's Gate 3 is ontwikkelaar Larian Studios niet van plan om zelf Baldur's Gate 4 te maken. Wizard of the Coast - het bedrijf achter Dungeons & Dragons - is dan ook op zoek naar een andere partner om die game te maken.

Volgens Eugene Evans van Wizards of the Coast is het bedrijf momenteel met meerdere ontwikkelaars in gesprek en kan het nog even duren alvorens er iets concreet wordt aangekondigd. In elk geval hoopt Evans dat "we dit keer geen 25 jaar op de volgende game moeten wachten".

Bekijk op YouTube

Voorlopig kan Wizards of the Coast dus ook nog niet bevestigen of Baldur's Gate 4 zich vlak na het derde deel afspeelt. Wel zijn de personages van Baldur's Gate 3 intussen "deel van het Dungeons & Dragons-universum". Het is dus perfect mogelijk dat deze opnieuw opduiken in een volgende game.

Over de volgende game van Larian Studios is voorlopig nog niets bekend. De ontwikkelaar ontving vorig jaar universele lof voor Baldur's Gate 3, met onder andere tal van prijzen op The Game Awards 2023 en de BAFTA Games Awards 2024.

Read this next