Skip to main content

Larian Studios: "onze games komen niet naar abonnementsdiensten"

"In zo'n wereld wil je niet leven".

Image credit: Larian Studios

Via een post op X / Twitter verkondigt Swen Vincke van Larian Studios dat hij niet van plan is om zijn games in de toekomst via abonnementsdiensten zoals Xbox Game Pass en Ubisoft+ beschikbaar te stellen. Vincke reageert daarmee op een eerder statement van Ubisoft.

Ubisoft onthulde recent de vernieuwde versie van abonnementsdienst Ubisoft+ en verkondigde daarbij dat 'gamers moeten wennen aan het idee dat ze games niet langer bezitten'.

Vincke denkt daarentegen dat in een wereld waarin alles via abonnementsdiensten wordt aangeboden, er te weinig autonomie voor ontwikkelaars is: "Rechtstreeks van de ontwikkelaar naar de speler is de juiste weg, anders beslist een te kleine groep over welke games er al dan niet worden gemaakt."

De CEO van Larian Studios ziet zeker de voordelen van abonnementsdiensten voor bepaalde ontwikkelaars, maar dus niet voor zijn eigen bedrijf. Je hoeft grote RPG's zoals Baldur's Gate 3 en Divinity: Original Sin 2 dus niet op dergelijke platformen te verwachten.

Larian Studios doet het voorlopig alvast prima op eigen houtje. Zo was Baldur's Gate 3 vorig jaar de grote winnaar van zowel de Game Awards 2023 als de Steam Awards 2023.

Read this next