Picture of Rein van Imschoot

Rein van Imschoot

Contributor

Featured articles

Mortal Kombat

Fatalitastisch!

Beste Eurogamers - Mijn review van Mortal Kombat moet ik noodgedwongen schrijven van op de publieke computer in het psychiatrisch centrum van Beernem. Hoe ik hier terechtkom, vraagt u? Laten we zeggen dat mijn ouders niet konden lachen met mijn idee om de flatscreen te voorzien van een afdruk van mijn hoofd. Ook de PlayStation 3, die ik vakkundig heb bewerkt met de bijl uit het tuinhuisje, vonden ze niet bijster amusant. Tel daar nog de controllers in de blender bij en ze vonden tijd om mij hier onder te brengen. Niet dat ik kan klagen. Ik maak nieuwe vrienden en ik leer erg veel bij.

Might & Magic: Clash of Heroes

Hang de held uit!

Ziezo, beste lezers. Na enkele weken die doorspekt waren met heel wat Clash Of Heroes keer ik andermaal terug naar een blank Word-document om mijn escapades neer te pennen. Ditmaal ben ik echter aan de slag kunnen gaan met de definitieve versie van het spel en mijn save game leert me dat ik ondertussen al meer dan vijftien uur met de campagne bezig ben. Na een koude douche, ten einde me van mijn verslaving te verlossen, is de tijd gekomen om mijn bevindingen met jullie te delen.

Mortal Kombat is bijna in ons midden en dat is reden genoeg om alle informatie nog eens keurig op een rijtje te zetten, en daar nog een hele pak aan toe te voegen. Dus richten we onze blik op de waslijst aan personages die in de nieuwe Mortal Kombat hun opwachting zullen maken en elkaar, op heel wat creatieve manieren, naar de verdoemenis zullen staan. Het eerste deel in deze special verscheen eerder en is hier te lezen, en nu sluiten we de lijst aan personages af in het onderstaande artikel.

Mortal Kombat is bijna in ons midden en dat is reden genoeg om alle informatie nog eens keurig op een rijtje te zetten, en daar nog een hele pak aan toe te voegen. Dus richten we onze blik op de waslijst aan personages die in de nieuwe Mortal Kombat hun opwachting zullen maken en elkaar, op heel wat creatieve manieren, naar de verdoemenis zullen staan. Vandaag het eerste deel van deze special, en morgen het vervolg.

FeaturePortal 2

Op naar de volgende triomf?

Terwijl GlaDos me aan een gevaarlijk hoog tempo verwensingen naar het hoofd slingert, keil ik de laatste van haar onderdelen in de lava-aangedreven vuilnisbak. Een ontploffing van jewelste en de langzaam wegstervende, zoete, doch bedrieglijke stem van de psychopathische supercomputer doen me beseffen dat de strijd gestreden is.

Eind vorig jaar was ik, zoals menig gamer mij is voorgegaan, in een driestrijd verwikkeld van "Sophie's Choice"-proporties. Na jaren van PC-gaming exclusiviteit had ik immers besloten mij op het gladde console-ijs te wagen en dan kom je onvermijdelijk voor een hartverscheurende keuze te staan. Dat ik uiteindelijk voor de PlayStation 3 gekozen heb, ligt niet zozeer aan kleppers zoals God Of War en Uncharted maar grotendeels aan een tactische RPG, Valkyria Chronicles. De game op zich was subliem maar ook het genre was voor mij een echte openbaring.

FeatureMortal Kombat (hands-on)

Opnieuw alive and kicking!

Fighting game aficionado's hebben de laatste jaren de ene sterke franchise na de andere de revue zien passeren. Zo had je Soul Calibur 4 die furore maakte en waar je Darth Vader op z'n plastieken smikkel kon geven. Ook de Street Fighter reeks wist met zijn vierde telg menig gamers voor zich te winnen en de term "Hadouken" heeft ondertussen een bijna mythische status verworven. Dezer dagen is het dan vooral Marvel vs. Capcom 3 die lof weet te oogsten en die de honger van liefhebbers van vechtspellen over heel de wereld stilt. Waar anders krijgt u de mogelijkheid om Spiderman aan stukjes te scheuren met Wolverine? Nergens, meneer!

RIFT

Een MMORPG met ambitie.

Trion Worlds mag dan misschien wat groen achter de oren zijn, de artiesten en programmeurs waaraan de studio onderdak biedt, zijn dit allerminst. Velen hebben immers hun strepen verdiend bij andere MMORPG's voor ze zich verenigden onder de Trion Worlds-banier. Hun doel? De ultieme MMORPG ontwikkelen die ze zelf graag zouden spelen. Hun resultaat ligt dezer dagen in de rekken bij de softwareboer en de ervaring heeft de naam Rift meegekregen.

FeatureIn gesprek over Call of Juarez: The Cartel

Over cowboys, The Shield en drugs!

Dankzij jarenlange training in Red Dead Redemption en Call Of Juarez kan ik lassowerpen als de beste en wist dan ook zonder problemen Aymeric Evennon van Ubisoft te strikken voor een interview. De arme man wist niet wat hem overkwam maar lag algauw gekneveld tegen de vloer. Ik beloofde hem terug los te laten in het wild, indien hij op mijn vragen wilde antwoorden. Bij gebrek aan andere opties ging hij akkoord.

FeatureCall of Juarez: The Cartel

Het moderne Wilde Westen.

Westerngames, het genre zelf is bijna zo verlaten als een Wild West-stadje voor een vuurgevecht. Waarom niet meer ontwikkelaars de sprong wagen en zich eens grondig over de gigantische mogelijkheden van het genre buigen, is mij een raadsel maar het staat vast dat Western-games nog steeds een schaars goed zijn. Toch hadden de fans van het genre, voor een lange tijd, één serie om hun dorst aan te laven, namelijk Call Of Juarez. Na een lange tijd van doodse stilte, bracht deze reeks immers de wetteloze sfeer van het Wilde Westen helemaal terug tot leven.

FeatureRIFT (hands-on)

Legt WoW het vuur aan de schenen.

Dat het MMO-landschap geen vergevingsgezinde plek is, hadden we al langer door. Nieuwe games worden stuk voor stuk hard op de korrel genomen en veelal slagen ze er niet in het hoofd boven water te houden. Ofwel veranderen ze dan van betaalmodel zoals Dungeons And Dragons Online, om daarna toch succesvolle resultaten te boeken, ofwel gaan ze roemloos ten onder in de uitgestrekte zee van gevallen MMO's, zoals bijvoorbeeld APB. Waar het op neer komt, is dat je de laatste tijd sterk in je schoenen moet staan om je nog op het gladde ijs van de MMO-markt durven te begeven. World Of Warcraft regeert nog altijd met ijzeren vuist en als je weet dat Guild Wars 2 en Star Wars: The Old Republic ook in de steigers staan om hun deel van de taart op te eisen; dan besef je dat als onbekende MMO je kansen erg gering zijn. Laat staan met een volledig nieuwe franchise en ontwikkelt door een nieuwe studio. Toch laat Trion Worlds dit niet aan hun hart komen en stellen ze met trots hun nieuwe MMO voor, genaamd Rift. Hun grootste troef? Rifts. What's in a name!