Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De personages van Mortal Kombat - Deel één

Van Cyrax tot Johnny Cage.

Mortal Kombat is bijna in ons midden en dat is reden genoeg om alle informatie nog eens keurig op een rijtje te zetten, en daar nog een hele pak aan toe te voegen. Dus richten we onze blik op de waslijst aan personages die in de nieuwe Mortal Kombat hun opwachting zullen maken en elkaar, op heel wat creatieve manieren, naar de verdoemenis zullen staan. Vandaag het eerste deel van deze special, en morgen het vervolg.

Baraka

"I fear no one, least of all humans!"

Baraka maakte zijn debuut in Mortal Kombat II als een meedogenloze, onvoorspelbare vechtersbaas in dienst van Keizer Shao Kahn. Hij behoort tot een ras van nomadische mutanten die luisteren naar de naam Tarkata en zoals de meeste Tarkata beschikt ook Baraka over twee scherpe messen die ontspruiten vanuit zijn voorarmen. Gamers die ten tijde van Mortal Kombat II de fopspeen al ontgroeid waren en zij die de numerieke screenshots hebben verorberd, zullen gemerkt hebben dat Baraka dankbaar gebruik maakt van de ingegroeide lemmeten. Ledematen worden kwistig in het rond gezwiept terwijl de overgebleven romp vaak gedegradeerd wordt tot een kippetje aan 't spit. Daarnaast heeft deze mutant ook de onhebbelijke gewoonte om zijn messen langs elkaar te strijken om pijnlijke vonken richting z'n tegenstander te verzenden. Zonder twijfel een geducht tegenstander!

Cyrax

"Safeties disabled, combat mode engaged."

De intrede van Cyrax dateert alweer van Mortal Kombat III, waar hij werd geïntroduceerd als één van de drie cybernetische ninja's. Zijn oorspronkelijke taak was het opjagen en uiteindelijk executeren van Sub-Zero, maar gelukkig vond hij gaandeweg zijn menselijkheid terug. Dit betekent echter niet dat hij op vlak van vechtkunsten ook maar iets heeft moeten inboeten. Integendeel, net als Bender uit Futurama kan ook Cyrax heel wat spulletjes uit zijn metalen buik toveren, zij het wel heel wat dodelijker. Raketten, bommen, een kettingzaag, een energetisch net, je kunt het zo gek (en pijnlijk) niet bedenken of de romp van Cyrax biedt er wel plaats aan. Daarnaast is deze cyber-ninja ook geschoold in de martial arts wat een aanzienlijke tegenstander weet op te leveren!

De semi-vrouwelijke Mileena in beeld gebracht.

Mileena

"Let us dance!"

Mileena is in wezen het kwaadaardige, gekloonde tweelingzusje van Kitana. Aangezien de kloontechnologie op Tarkataanse fysiologie gebaseerd werd, is ook Mileena niet gespaard van een stel monsterlijk grote tanden die ze wijselijk achter een elegant maskertje verborgen houdt. Teveel je tanden poetsen is dus ook niet goed, beste kinderen! Mileena vindt daarnaast ook dat het haar recht is om op de troon van Edenia plaats te nemen en wil niets liever dan haar "zus" voor eens en voor altijd uit de weg ruimen. Aangezien ze wel degelijk een kloon blijft, is haar vechtstijl dan ook erg gewaagd aan, en gelijklopend met, de vechtstijl van Kitana. Toch is er een factor die de twee van elkaar weet te onderscheiden, en dat is de wapenkeuze. Mileena vindt waaiers immers niets en gebruikt liever twee dolken met elk drie messen - de zogenaamde "Sai". Dit doet ze dan ook met dodelijke bedrevenheid!

Jade

"This will be easy!"

Jade maakte, net zoals Ermac, haar opwachting in Ultimate Mortal Kombat III. Net zoals Mileena en Kitana behoorde ze tot de persoonlijke huurmoordenaressen van de wrede Shao Kahn, maar wanneer Kitana echter revolteerde, besloot ook Jade dat het tijd was van baan te veranderen. Ze beschikt dezer dagen over een stalen, scherp gepunte staf en een onuitputtelijke voorraad aan razorangs, een figuurlijk liefdeskind van een razor (mes) en een boemerang. Daarnaast is ze natuurlijk nog steeds thuis in de kunsten van de assassijnen wat haar het etiket oplevert van echte femme fatale!

Raiden

"Thunder take you!"

Met Raiden kon je al aan de slag in de arcadehallen en hij is meteen ook een erg kenmerkende figuur voor Mortal Kombat. Raiden was immers ooit de God of Thunder en beschermer van Earthrealm, maar heeft zich naderhand opgewerkt tot status van Elder God. Raiden beschikt over heel wat krachten die gereserveerd zijn voor goddelijke wezens en die hij moeiteloos los kan laten op zijn aardse tegenstanders. God Of Thunder als hij is, heeft hij vooral een grote affiniteit met elektriciteit en bliksem. Dit levert uiteraard heel wat schokkende en flashy aanvallen op. Alsof dat niet genoeg was, kan Raiden zichzelf ook aan een verschroeiende snelheid lanceren als een uit de kluiten gewassen bliksemschicht. Is it a bird? Is it a pla.... BAM!

Raiden, niet uit Metal Gear Solid, maar uit Mortal Kombat!

Johnny Cage

"I make this look easy!"

John Carlton aka Johnny Cage is één van de weinige personages die het levenslicht zag in de allereerste Mortal Kombat arcade game. Oorspronkelijk is deze macho-man een gevierd acteur maar wanneer de critici hem afdoen als een watje die het echte werk overlaat aan stuntmannen, schrijft Cage zichzelf prompt in voor het Mortal Kombat-toernooi om te tonen dat ze het bij het verkeerde eind hebben. Ondanks zijn voorkomen als komediant en pretty boy is Johnny Cage ook een erg krachtige krijger. Niet alleen heeft hij jaren training achter de rug en heeft hij zich heel wat verschillende krijgskunsten meester gemaakt, hij schuwt ook de bovennatuurlijke schaduwkrachten niet. Dit maakt dat zijn slagen en vooral trappen aan een verschroeiend tempo geserveerd worden en erg hard aankomen!

Kabal

"Let me see what you are made of!"

Net zoals Ermac is Kabal een beetje een vreemde eend in de bijt. Toen hij voor het eerst in beeld kwam in deeltje drie van deze reeks, werd hij geportretteerd als een mysterieuze, uitverkoren krijger die een aanval had overleefd van Shao Kahn's uitroeiingstroepen. Later bleek hij echter ook lid te zijn van de Black Dragon-clan, een internationaal misdaadsyndicaat. Zijn wapenkeuze blijft zoals in de vorige games ook nog steeds een paar hoekzwaarden waarmee hij met het grootste gemak zijn tegenstanders kan openrijten; maar daarnaast is Kabal ook bekend omwille van zijn supersnelle bewegingen. Hij is zelfs zo snel dat er vaak niet meer dan een vage schim te zien is. Daarom ook dat hij vaak wordt vergeleken met The Flash uit DC Universe. Je ogen goed openhouden is dus de boodschap!

Over de auteur

Rein van Imschoot

Contributor

Reacties