Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De personages van Mortal Kombat - Deel twee

Van Reptile tot Sub-Zero.

Mortal Kombat is bijna in ons midden en dat is reden genoeg om alle informatie nog eens keurig op een rijtje te zetten, en daar nog een hele pak aan toe te voegen. Dus richten we onze blik op de waslijst aan personages die in de nieuwe Mortal Kombat hun opwachting zullen maken en elkaar, op heel wat creatieve manieren, naar de verdoemenis zullen staan. Het eerste deel in deze special verscheen eerder en is hier te lezen, en nu sluiten we de lijst aan personages af in het onderstaande artikel.

Reptile

"Your fighting styles are useless."

Reptile is een reptiel met heel wat menselijke kantjes en behoort ook tot de oudgedienden van de Mortal Kombat reeks. Hij mag er misschien afstotelijk uitzien, toch is Reptile bekend om zijn aanzienlijke kracht en loyaliteit. Op zijn persoonlijke queeste is hij er vooral op uit om de andere overgebleven leden van zijn ras, de Saurians, te vinden en zijn wereld te bevrijden van de Outworld-overheersing. Reptile moet het tijdens een tweekamp vooral hebben van zijn reptielachtige kenmerken. Zo kan hij over een aanzienlijke afstand speeksel spugen dat bestaat uit een erg sterk zuur. Je kunt hem dus maar best uit de buurt van ogen en kinderen houden. Hij kan zich ook, net zoals een kameleon, volledig onzichtbaar maken en de vijand op een pijnlijke verrassing trakteren!

Shang Tsung

"Your soul is mine!"

In de eerste arcadehalversie van Mortal Kombat was hij nog een eindbaas, en nu is Shung Tsan een speelbaar personage geworden. Shang Tsung wordt aanzien als één van de primaire slechteriken die Mortal Kombat rijk is en terecht, zo lijkt het, want Shang Tsung is een meedogenloze en listige shapeshifter die zielen moet verorberen om in leven te blijven. Hij is ook meteen de aartsrivaal van Liu Kang. Zijn vechtstijl zal door velen als sluw aanzien worden want dankzij de gave van het ziel-eten, kan hij zichzelf voor een korte periode ook in zijn tegenstander omvormen! Daarnaast bezit hij, net zoals Liu Kang, een grote affiniteit met het element vuur al maakt Shang Tsung er wel agressiever gebruik van door bijvoorbeeld krachtige vuurstralen uit de grond te doen oprijzen. Wees dus voorzichtig waar je je voeten neerzet.

Sektor

"I will show no mercy"

Sektor is net zoals Cyrax een cyborg maar heeft, in tegenstelling tot Cyrax, nooit moeite gedaan om terug in aanraking te komen met zijn menselijke kant. Hij komt dan ook het dichtst bij de term kwaadaardig als een robot kan komen maar wordt vooral aanzien als krankzinnig met als voornaamste emotie; woede. Als cybernetische ninja bezit Sektor alvast over een verhoogde kracht en een ruim ingebouwd wapenarsenaal dat zich, net zoals bij Cyrax, in zijn borstholte bevindt. Zo kan hij moeiteloos beroep doen op raketten waarvan sommige zelfs warmtegevoelig zijn en beschikt hij over een jetpack om hem voorwaarts of opwaarts wat extra punch te geven. Weet de vijand zijn raketten alsnog te ontwijken dan bezit Sektor nog twee pulserende energiemessen om zijn verbouwereerde tegenstanders mee te bewerken. Never trust a robot!

Sheeva

"For the Shokan."

Sheeva behoort tot het oude ras van de Shokan, een volk dat zich onder de zeespiegel heeft ontwikkeld. Het ras waar trouwens ook eindbaas Goro een afstammeling van is. Zoals velen van haar ras bezit ook Sheeva een erg gespierd lichaam met maar liefst vier armen wat haar meteen ook de baan van bodyguard opleverde voor Koningin Sindel. Door de aanzienlijke kracht die eigen is aan haar volk is Sheeva niet alleen een echte vrouwelijke Hercules maar kan ze ook op de grond inbeuken om zo schokgolven te creëren die schade aanrichten bij de vijand. Ze beschikt ook over de meest krachtige fireballs in Mortal Kombat, want bij impact wordt de tegenstander niet alleen verschroeid maar ook ettelijke seconden gevloerd.

Over de auteur

Rein van Imschoot

Contributor

Reacties