Netflix gaat in eerste instantie vooral mobile games ontwikkelen

Worden toegevoegd aan de bestaande abonnementen.

Netflix heeft in een brief aan de aandeelhouders nieuwe details onthuld over zijn plannen voor de ontwikkeling van games. Zo mogen we in de eerste plaats vooral games voor mobile platformen verwachten. Die games moet je bovendien niet afzonderlijk aankopen, want ze worden toegevoegd aan alle bestaande abonnementen.

Netflix ziet games immers als "belangrijke nieuwe content, net zoals originele films, animatie en unscripted tv". Verder verzekert het bedrijf zijn aandeelhouders dat er ookvoldoende nieuwe films en series in de maak zijn, maar dat het daarnaast ook noodzakelijk is om de games-markt te verkennen.

Het mediabedrijf lijkt het maken van games in elk geval serieus te nemen. Enkele maanden terug was er nog veel onduidelijkheid toen Netflix aankondigde games te willen maken. Intussen heeft het bedrijf echter onder andere voormalig Oculus-topman Mike Verdu overgenomen om de games-divisie te leiden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread