Skip to main content

Eerste Netflix-games vanaf vandaag te spelen

Voorlopig enkel voor Android.

Netflix stelt vanaf vandaag een eerste reeks games beschikbaar via zijn mobiele app. Abonnees met een Android-toestel kunnen vanaf vandaag vijf games uitproberen. iOS-gebruikers moeten nog even geduld uitoefenen.

In augustus startte Netflix met een eerste test in Polen. Daar kon je Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3 spelen via de app. Later werden ook Shooting Hoops, Teeter (Up) en Card Blast aan het aanbod toegevoegd. Die vijf titels zijn later vandaag dus ook bij ons te spelen.

Om de games uit te proberen, ga je naar de nieuwe Games-tab in de applicatie. Je moet de titels vervolgens wel nog downloaden via de Google Play Store, maar nadien kun je ze gewoon via de Netflix-app opstarten.

"We willen een games-bibliotheek voor iedereen aanbieden, of je nu af en toe een casual game speelt of een immersieve ervaring zoekt waarmee je dieper in je favoriete verhalen duikt", aldus Netflix.

Het is nog onduidelijk wanneer je de games ook op iOS kunt spelen. Netflix belooft dat die update 'de komende maanden' volgt. Vermoedelijk wordt ook de catalogus met games nog verder uitgebreid. Netflix laat wel weten dat hij in eerste instantie vooral mobile games gaat ontwikkelen.

Read this next