Xbox cloud gaming komt begin 2021 naar pc en iOS

Via een ingenieus plan om de App Store te omzeilen.

Microsoft onthult via een nieuwe blogpost dat de cloud gaming-functionaliteit van het Game Pass Ultimate-abonnement wordt uitgebreid naar pc en iOS. Tot nu toe konden enkel Android-gebruikers games naar hun toestel streamen, maar vanaf de lente van 2021 is dat ook mogelijk voor pc- en iOS-spelers.

Dat de functionaliteit naar iOS komt, is eningszins verrassend. Apple verbiedt immers apps waarin je meerdere games kunt spelen, aangezien het bedrijf zo moeilijker elke game afzonderlijk kan goedkeuren. Om dat verbod te omzeilen, wil Microsoft cloud gaming op iOS aanbieden via een webpagina.

12

Daarnaast geeft Microsoft ook enkele interessante cijfers over de release van zijn nieuwe consoles. Zo zijn er al 1,6 miljoen games geüpgraded via Smart Delivery en heeft 40% van de gamers die voor het eerst een Xbox-console heeft gekocht, gekozen voor de Xbox Series S.

Er is echter ook minder goed uit het Microsoft-kamp. Halo Infinite is immers uitgesteld naar de herfst van 2021.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread