Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo Infinite komt in de herfst van 2021 uit

Een volledig jaar uitgesteld.

Via een blogpost maakt ontwikkelaar 343 Industries bekend dat de release van Halo Infinite wordt uitgesteld naar de herfst van 2021. Normaal gezien was Halo Infnite bedoeld als launchgame voor de Xbox Series X|S, maar de game komt nu dus een jaar later dan oorspronkelijk gepland uit.

Voor de vertraging verwijst de ontwikkelaar naar de negatieve reacties op de eerste Halo Infinite gameplaybeelden die in juli van dit jaar werden getoond. Die reacties waren voor 343 Industries 'het signaal dat er meer tijd nodig is om alles goed te doen'.

Zo worden de graphics stevig onder handen genomen en krijgt de game de komende maanden onder andere 'beter indirect licht, betere rendering van bladeren, bomen en wolken, en kwalitatievere details en character fidelity'.

Bekijk op YouTube

In de blogpost onthult 343 Industries ook nieuwe details over de Halo Infinite multiplayer. Die wordt free-to-play, maar bevat volgens de ontwikkelaar geen loot boxes. "We willen geen willekeur of items die een impact hebben op de gameplay", aldus 343-medewerker Chris Blohm.

Ten slotte belooft de ontwikkelaar regelmatige updates over de staat van de game. De komende maanden mogen fans zich aan frequente Insider Infinite-posts verwachten die uitleggen waar de studio mee bezig is en waarom bepaalde veranderingen er komen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Halo: Infinite

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties