Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Is de PlayStation 5 of de Xbox Series X krachtiger?

Strijd der consoles.

Nu we alle specificaties van zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X kennen, zijn we benieuwd welke console de krachtigste is. Daarnaast kijken we ook naar de grootste verschillen ten opzichte van de PlayStation 4 en Xbox One.

In de onderstaande tabel van onze zusterwebsite vg24/7 zien we dat de Xbox Series X onder andere een betere processor, meer teraflops en een grotere SSD heeft dan de PlayStation 5. Op het eerste zicht scoort de nieuwe console van Microsoft dus beter dan de concurrentie. Het valt nog af te wachten wat dat verschil in hardware in de praktijk oplevert.

In de tabel vergelijken we ook de PlayStation 5 en Xbox Series X met hun voorgangers en dat resultaat is op z'n zachtst gezegd erg indrukwekkend. Zo bevat de PlayStation 5 tien keer zoveel terraflops als de PlayStation 4 en is de schrijf- en leessnelheid van de Xbox Series X dubbel zo snel als die van de Xbox One X.

Dat de Xbox Series X 12 teraflops aan rekenkracht heeft, was al geweten. Dat Sony wacht op Microsoft om de PlayStation 5 kostprijs te bepalen verbaast ons evenmin.

Read this next