Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X heeft 12 teraflops aan rekenkracht

Wordt hopelijk geen flop.

Microsoft heeft nieuwe details onthuld over zijn nieuwe console, de Xbox Series X. Zo zou de grafische kaart van de Xbox Series X gebaseerd zijn op de RDNA 2 architecture van AMD en 12 teraflops aan rekenkracht bezitten. Dat is volgens Microsoft twee keer zoveel als de Xbox One X en acht keer zoveel als de oorspronkelijke Xbox One.

Daarnaast ondersteunt de console onder andere raytracing en is het mogelijk om meerdere games tegelijkertijd te pauzeren en nadien snel terug op te starten. Dat is onder andere mogelijk dankzij een snelle SSD.

Ten slotte is ook de backward compatibility van de Xbox Series X verder toegelicht. Die is gebaseerd op 'Smart Delivery'. Als een game zowel beschikbaar is voor de Xbox One als de Xbox Series X, krijg je bij aankoop van die game steeds toegang tot beide versies. Ook oudere games voor de Xbox 360 en de originele Xbox die vandaag al backward compatibility ondersteunen, zullen speelbaar zijn op de nieuwe console.

De Xbox Series X is vorig jaar officieel voorgesteld door Microsoft en komt eind dit jaar uit. Wil je meer weten over de console? Op onze site vind je alle Xbox Series X info.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties