Nadat de huidige voorraad aan NES en SNES Classic Mini-consoles op is, is Nintendo niet van plan om er nieuwe van te produceren. Na de aankomende kerstperiode wordt het daardoor telkens lastiger om de mini-consoles nieuw in de winkel aan te treffen.

Nintendo of America-baas Reggie Fils-Aime deelt die plannen in een interview met The Hollywood Reporter. Het bedrijf focust zich nu op het aanbieden van klassieke Nintendo-games via de Switch Online-dienst, hoewel het daar vooralsnog enkel NES-games betreft.

Overigens hield Nintendo in het verleden ook stellig vast aan het idee dat de uitverkochte NES Classic Mini niet opnieuw uit zou komen. Het werd daardoor een gewild collector's item dat voor woekerprijzen tweedehands werd aangeboden. Later werd de voorraad echter wel degelijk weer aangevuld.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!