Dragon Quest 11 wereldwijd 4 miljoen keer verkocht

Waarvan driekwart in Japan.

Square Enix maakt bekend dat Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age wereldwijd inmiddels 4 miljoen keer is verkocht. Het grote merendeel van de verkopen vond plaats in Japan. De Nintendo 3DS- en PlayStation 4-versies van de JRPG verkochten daar 3,2 miljoen stuks. Blijven er over: zo'n 800.000 stuks in de Verenigde Staten en Europa.

In Japan kwam Dragon Quest 11 echter al veel langer geleden uit, namelijk in juli van 2017. Binnen twee dagen tijd werden er al 2 miljoen exemplaren verkocht. Sales zijn ongeveer 50/50 gesplit tussen de Nintendo 3DS-versie en de PlayStation 4-versie.

De game is pas sinds afgelopen september ook in het Westen verkrijgbaar. Hier lanceerde de game niet op de Nintendo 3DS, maar naast de PlayStation 4-versie kwam de JRPG wel ook uit op de pc. In zijn Dragon Quest 11 review noemde Sander de game 'een startpunt voor een nieuwe generatie fans'.

Eerder zei de regisseur van Dragon Quest 11 nog dat de game genoeg zou moeten verkopen om ook de lokalisatie van nieuwe delen uit de serie te realiseren. Welk streefdoel Square Enix precies voor ogen heeft, is niet bekendgemaakt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread